Project
Villa Rieteiland Oost kavel 01
Opdrachtgever
Particulier
Architect
StudioNineDots
Locatie
Amsterdam
Projectomvang

396 m² bvo 

Op de punt van een eiland in IJburg staat Villa Kavel 01. Een villa vol verrassingen en contrasten. Architectenbureau Studioninedots ging de uitdaging aan om op een ruitvormige kavel met scherpe hoeken van 51 graden een ruime gezinswoning te realiseren. Het huis werd in januari 2014 opgeleverd.

Het architectenbureau bedacht als vorm een mysterieuze doos. Van een onbegrensde ruimte met panoramische uitzichten op de omgeving tot kamers die verscholen zijn achter een voile van schermen. Licht en uitzicht waren belangrijke uitgangspunten bij diverse ontwerpbeslissingen.

Ondergronds
De toegestane bouwhoogte was beperkt, daarom was er gekozen om het huis deels ondergronds te bouwen. Vanuit een sleuf bij de entreegevel valt zonlicht binnen en biedt het uitzicht over de tuin. In het ondergrondse gedeelte is een gastenverblijf, wasruimte, berging, studeer- en speelkamer en bioscoop.

Integrale aanpak
ABT was verantwoordelijk voor de constructieve, geotechnische advisering. De constructie is zichtbaar en bestaat uit prachtig schoonwerkbeton. Door grote uitkragingen en hangconstructies kreeg de villa vrij indeelbare ruimtes zonder dragende wanden of kolommen. Een bouwput met bemaling was nodig om de kelder te kunnen uitvoeren. Het gedreven projectteam van architect, adviseurs en aannemer heeft met hun integrale aanpak ervoor gezorgd dat het droomhuis van de opdrachtgever werkelijkheid is geworden.

Villa Rieteiland in RTL Woonmagazine
"Interieurontwerper Michiel de Zeeuw laat een droomhuis in Amsterdam zien, dat ontworpen is door architect Metin van Zijl. Het bijzondere huis, in de vorm van een diamant, blinkt uit in luxe, comfort en gemak." Bekijk hier het fragment. 

Foto's
StudioNineDots
StudioNineDots
StudioNineDots
StudioNineDots
StudioNineDots
Deel dit bericht