The Base D SchipholAmsterdam
Project
The Base D & Uitbreiding parkeergarage P22
Opdrachtgever
Schiphol Real Estate (SRE)
Architect
ZZDP Architecten
Locatie
Amsterdam
Projectomvang

 6.050 m² v.v.o. 

Doorlooptijd
September 2017 - september 2019

Het bestaande kantorencomplex The Base (voorheen Triport geheten) is uitgebreid met gebouw D: The Base D. Deze duurzame kantoorontwikkeling is gelegen op Schiphol Central Business District en heeft een omvang van circa 6.050 m² v.v.o. Onder het gebouw is een parkeergarage met ruimte voor zo’n 120 parkeerplaatsen gerealiseerd. Kenmerken van The Base D zijn gebruikscomfort, duurzaamheid en SMART TECH. The Base D is direct verbonden met The Base zelf; een dynamisch kantoorcomplex met tal van faciliteiten – van restaurant tot kinderopvang.

Vier kantoorverdiepingen
Het oppervlak van de vier kantoorverdiepingen van The Base D is circa 1.075 m² v.v.o. per verdieping. Maximale flexibiliteit is gerealiseerd doordat de vloeren kolomvrij zijn en er gebruik is gemaakt van klimaatplafonds. Daarnaast is iedere verdieping voorzien van twee balkons en een vrije hoogte van 2,9 meter. The Base D bevindt zich bovenop een nieuwe, geheel verdiepte, parkeergarage.

Uitkragingen
De verdiepingsvloeren kragen bijna 11 meter uit, waardoor de buitenruimte op de begane grond onder het gebouw door vloeit. Om deze uitkragingen te kunnen realiseren zonder dat deze afbreuk zouden doen aan de kolomvrije indeling op de verdiepingen, zijn in de gevel diagonalen voorzien. Om deze diagonalen zo slank mogelijk te kunnen houden, zijn deze uitgevoerd als massieve staven.

Koppeling bestaande parkeergarage
De parkeergarage van The Base D vormt een uitbreiding van de bestaande half verdiepte parkeergarage onder het kantorencomplex The Base. Ontsluiting vindt plaats via de bestaande parkeergarage. Op het dek van de uitbreiding zijn eenlaagse aansluitingen naar het bestaande complex gemaakt. Tussen deze beide aansluitingen bevindt zich een patio met onder andere de luchtaanzuiging voor de parkeergarage. Op het parkeerdek is richting gebouw B een groen landschap gemaakt. Hierin is de toegang tot de nieuwe fietsenkelder tussen de nieuwe en de bestaande parkeerkelder opgenomen.

Nieuwe ondergrondse parkeergarage
Daarnaast zijn er ook extra parkeerplaatsen gerealiseerd door op de locatie van de huidige parkeerplaats P22 een nieuwe ondergrondse parkeergarage te realiseren, die tegelijk met de uitbreiding van parkeergarage The Base D is gerealiseerd. Deze parkeergarage is apart ontsloten en is ontworpen met de toekomst in het achterhoofd: er is rekening gehouden met de aanleg van een boulevard over een deel van deze parkeergarage heen en de fundering  en constructie zijn zodanig ontworpen dat hier in de toekomst nieuwe kantoorgebouwen op gerealiseerd kunnen worden.

Het totale ondergrondse parkeeroppervlak komt daarmee uit op ca. 10.000 m². The Base D en parkeergarage P22 zijn op 2 september 2019 opgeleverd aan Schiphol Real Estate. Lees hier het volledige nieuwsbericht.

Rollen
Ontwikkelaar / opdrachtgever van The Base D is Schiphol Real Estate B.V. The Base D is ontworpen door ZZDP Architecten en de hoofdaannemer is De Vries en Verburg Bouw B.V. ABT is als hoofdconstructeur en geotechnisch adviseur betrokken geweest bij het project. bbn adviseurs (onderdeel Oosterhoff Group) was verantwoordelijk voor het bouwkostenmanagement bij dit project. Het vervolg zal worden opgepakt door Lüning (eveneens onderdeel Oosterhoff Group) met een kantoor in hout boven de garage.

Deel dit bericht