Project
Tergooi
Architect
Wiegerinck
Locatie
Hilversum

Tergooi en de bouwcombinatie BAM - Kuijpers VOF hebben een bouwteamovereenkomst getekend voor de realisatie van de nieuwbouw van Tergooi in Hilversum. De bouwcombinatie is als winnaar uit de aanbestedingsprocedure gekomen. Ook ABT maakt deel uit van het bouwteam.

Bouwteam

In het bouwteam nemen naast de bouwcombinatie en Tergooi de belangrijkste adviseurs namens Tergooi zitting waaronder ABT voor het algemeen contractmanagement en architect Wiegerinck.

Versnelde realisatie

De oorspronkelijke eerste en tweede fase van de nieuwbouw van Tergooi zijn na de aanbestedingsprocedure alsnog samengevoegd om kosten te besparen. Er wordt nu in één keer nieuwbouw gerealiseerd waarin de meeste zorgfuncties zijn ondergebracht. Daarnaast
komt er een apart nevengebouw met kantoren, de Diagnosestudio en poliklinische zorg. Ook wordt er bij de nieuwe hoofdentree een parkeergebouw gerealiseerd, waardoor nagenoeg alle auto’s uit het zicht verdwijnen. Deze gebouwen vallen buiten het bouwteam.

Toezegging financiering

Fase 2 zou in eerste instantie over vijf tot tien jaar gestart worden, maar de kosten om het huidige ziekenhuisgebouw tot die tijd te kunnen blijven gebruiken blijken hoger dan eerder gedacht. Met de huidige plannen is eind 2024 de eindsituatie gerealiseerd, waardoor de sloop van het huidige ziekenhuisgebouw en grondverkoop versneld plaatsvindt. De financiering van de banken voor de versnelde realisering van het nieuwe ziekenhuisgebouw is inmiddels toegezegd.

Deel dit bericht