Satellietstad VlasikhaMoskou
Satellietstad VlasikhaMoskou
Project
Satellietstad Vlasikha
Opdrachtgever
Architekten Cie.
Architect
Architekten Cie.
Locatie
Moskou
Projectomvang

1.000.000 m2 bvo aan woningen

Doorlooptijd
Planning: 2012 – heden

De Architekten Cie. heeft in een natuurgebied aan de rand van Moskou een complete nieuwe satellietstad ontworpen: Vlasikha. ABT is betrokken geweest bij de constructieve uitwerking van een deel van dit project. Voor Nederlandse begrippen gaat het om duizelingwekkende cijfers: 15.000 woonunits met 1.000.000 vierkante meter aan woningen. Het ontwerp biedt plaats aan zo’n 45.000 mensen. ABT is betrokken bij de constructieve uitwerking van een deel van dit project.

Diversiteit
Een Russische projectontwikkelaar nam het initiatief om de satellietstad Vlasikha te ontwikkelen. De projectontwikkelaar koos voor een moderne stad, waar het prettig wonen is en waar kinderen kunnen opgroeien in een groene omgeving. Vlasikha zal ook commerciële ruimten en voorzieningen omvatten.

Een uitgestrekt landschapspark vormt de kern van het plan. De ruimtelijke kwaliteit van het plan wordt versterkt doordat het park is onderverdeeld in kleinere wijken. De wijken zijn geïnspireerd op de bouwstijlen van drie steden: Manhattan, Parijs en London. Dit is terug te zien in de gevels en de bouwhoogtes. 

Rol van ABT
ABT heeft gewerkt aan de prefab betonconstructies. De Russische partners zijn geïnteresseerd in de Europese prefab betonbouw en streven naar een kort bouwtraject. ABT zocht daarom naar een hoge mate van repetitie in de constructie. Ook is gezocht naar een detaillering die onder de extreme Russische klimaatomstandigheden gerealiseerd kan worden. Hiervoor zijn praktische oplossingen gevonden waarmee de bouw snel gestart kan worden.

Foto`s
Architekten Cie.
Architekten Cie.
Architekten Cie.
Deel dit bericht