New Logic IITilburg
Project
New Logic II Tilburg
Opdrachtgever
Dokvast
Architect
Habeon
Locatie
Tilburg
Projectomvang

45.000 mbvo

Doorlooptijd
2013 - 2014

New Logic II, gelegen op bedrijventerrein ‘Vossenberg West II’ in Tilburg, is een indrukwekkend distributiecentrum. Met een BREEAM-ontwerpscore van ruim 91 procent heeft New Logic II het duurzaamheidscertificaat ‘outstanding’ in ontvangst mogen nemen. Architectenbureau Habeon leverde in opdracht van Dok Vast het ontwerp. Aannemer Heembouw was verantwoordelijk voor de bouw.

Toekomstbestendig
Het distributiecentrum is geschikt voor één tot vier eindgebruikers doordat het pand op te delen is in vier afzonderlijke hallen. De hallen zijn volledig zelfvoorzienend, met onder andere eigen installaties. Deze flexibiliteit is van cruciaal belang voor de toekomstbestendigheid van het gebouw.

Korte bouwtijd
Mede door de lean-methode was het mogelijk New Logic II in een korte bouwtijd te realiseren. Op 27 februari 2014 is de bouw gestart en in oktober 2014 volgde de oplevering. Met een groot deel van de betrokken partijen was al eerder samengewerkt tijdens de bouw van New Logic I. Deze innovatieve bedrijven zijn goed op elkaar ingespeeld wat het halen van de planning makkelijker maakte.

Rol ABT
ABT was verantwoordelijk voor de funderingsmethode van de voegloze, supervlakke bedrijfsvloeren met een totaal oppervlak van 45.000 m2. Bij deze vloer is geen paalfundering toegepast, maar een fundering op staal. Dit is niet ongebruikelijk in deze regio, maar om de zettingen ten gevolge van zakkingsgevoelige lagen tot een minimum te beperken is een pakket puingranulaat toegepast onder de bedrijfsvloeren. Dit resulteerde een uitstekend hergebruik van afvalstromen. Verder is de betonvloer slank uitgevoerd en is op deze wijze de hoeveelheid toegepast beton en vooral cement tot een minimum gereduceerd. Het modelleren van de vloer gebeurde volledig in een BIM model.

Foto`s
DC Dok Vast te Tilburg
DC Dok Vast te Tilburg
DC Dok Vast te Tilburg
DC Dok Vast te Tilburg
Deel dit bericht