Herinrichting Belastingdienst
Herinrichting BelastingdienstHoorn
Herinrichting Belastingdienst
Herinrichting BelastingdienstHoorn
Project
Herinrichting Belastingkantoor
Opdrachtgever
Rijksgebouwendienst (RGD)
Architect
RochTombal Architecten
Locatie
Hoorn
Projectomvang

Kantoor 3.771 m² bvo

Doorlooptijd
2009 - 2011

RochTombal Architecten gaf het kantoorgebouw van de Belastingdienst in Hoorn een nieuw interieur met open en lichte ruimtes. Ook de installatietechniek maakte een transformatie door. De installaties uit begin jaren tachtig weerspiegelden de sfeer van het gebouw zelf: verouderd. De nieuwe situatie met veel licht, ruimte en flexibele werkplekken moest ook in installatietechniek terugkomen. ABT ontwierp de installaties, de akoestiek en veiligheidsaspecten. In open ruimtes met flexibele werkplekken is de akoestiek erg belangrijk. Tijdens het ontwerpen is er veel zorg besteed aan verlichting, klimaat en akoestiek wat gebruikers als prettig ervaren.

In het installatietechnische ontwerp kreeg geluidsreductie de aandacht om overlast te voorkomen. Daarnaast was licht erg belangrijk. De kantoorruimten hebben downlighters gekregen in een soort dambordprofiel in het plafond. De vele ruimten voor gezamenlijk gebruik kregen een uitgekiend lichtontwerp waarin vormgeving en functionaliteit harmonieus samengaan. 

Duurzaamheid werd niet vergeten, wat onder andere terugkomt in verbeterde dak- en gevelisolatie. Nog meer in het oog springen in dit project de koeling en de luchtkwaliteit. Op die gebieden is echt een sprong in de kwaliteit gemaakt. Voor de brandveiligheid koos ABT met aanpassing van de compartimentering voor een zeer kosteneffectieve verbetering. Bovendien werden de installaties compacter, wat ze beter bouwkundig inpasbaar maakte. Ook qua inbraakwerendheid en toegankelijkheid is het gebouw van de Belastingdienst in Hoorn geoptimaliseerd.

Deel dit bericht