GatehuizenSchiphol
GatehuizenSchiphol
GatehuizenSchiphol
Project
Gatehuizen Schiphol
Opdrachtgever
Schiphol Nederland bv
Architect
Benthem Crouwel NACO
Locatie
Amsterdam
Projectomvang

Ca. 28 stuks

De primaire functie van de Gatehuizen is het scheiden van aankomende passagiers die conform de EU-standaard zijn gecontroleerd en passagiers die niet conform de EU-standaard zijn gecontroleerd.

Constructie
De Gatehuizen zullen naar verwachting circa 15 meter hoog worden en hebben een footprint van circa 10 x 4 meter. Vanuit de Gatehuizen gaan meerdere brede loopgangen naar de hoofdterminal. De Gatehuizen bevatten tevens enkele basic E/W installaties. De Gatehuizen worden uit staal en beplating geconstrueerd.

Plaatsing
Een Gatehuis dient vanwege operationele beperkingen op de Luchthaven telkens per stuk in een zo kort mogelijke tijd midden in het operationele gebied geplaatst te worden op een vooraf aangelegde betonnen fundatie. Het plaatsen van de Gatehuizen zal 'als een treintje' seriematig om de E, F en G-pieren geplaatst gaan worden. De Pax-bruggen variëren in lengte per Gatehuis en er zijn grote verschillen in de geometrie van de aansluiting van de Pax-bruggen op de pieren.

Met parametrisch ontwerpen worden ca. 5 basisvarianten uitgewerkt, zodat die op alle gewenste locaties kunnen worden toegepast.

ABT heeft het constructieve ontwerp en het funderingsadvies verzorgd.

Foto's
Benthem Crouwel NACO
Benthem Crouwel NACO
Benthem Crouwel NACO
Deel dit bericht