Earth Simulation Laboratorium
Earth Simulation LaboratoriumUtrecht
Earth Simulation Laboratorium
Earth Simulation LaboratoriumUtrecht
Project
Earth Simulation Laboratorium
Opdrachtgever
Universiteit Utrecht Vastgoed en Campus
Architect
BARCODE Architects
Locatie
Utrecht
Projectomvang

10.000 m2 bvo 

Doorlooptijd
2014 - heden

Via Europese aanbesteding is de combinatie ABT en BARCODE Architects geselecteerd om het ontwerp te maken voor de herbestemming van het Robert J. v.d. Graafflaboratorium. In deze samenwerking zorgt ABT voor het complete pakket aan ingenieursdiensten en dit wordt gecombineerd met de ontwerpkracht van Barcode Architects.

Earth Sciences
Het huidige gebouw gelegen op De Uithof wordt de komende jaren omgebouwd tot het Earth Simulation Lab (ESL). De ambitie is een top onderzoeksfaciliteit op het gebied van earth sciences te realiseren met state of the art voorzieningen. 

Voor de herbestemming van het Van der Graafflaboratorium is de geformuleerde ambitie het realiseren van een functioneel, flexibel, duurzaam en doelmatig gebouw met een nieuwe identiteit voor een levensduur van minimaal 15 jaar.

Wederopbouw
Voordat er met de renovatie aan de slag gegaan kan worden, worden er sloopwerkzaamheden uitgevoerd. Het gebouw wordt volledig gestript en alleen het betonskelet blijft in tact. Daarbij wordt alle asbest gesaneerd. De wederopbouw staat gepland voor 2016 en 2017.

Deel dit bericht