Deltion CollegeZwolle
Deltion CollegeZwolle
Project
Deltion College
Opdrachtgever
Deltion College
Architect
AGS Architekten & Planners
Locatie
Zwolle
Projectomvang

105.000 m² bvo

Doorlooptijd
2007 - 2008

Het Deltion College is in de afgelopen jaren gefuseerd met diverse opleidingen in het lager en middelbaar beroepsonderwijs. Alle fusiepartners brachten hun eigen gebouwen in waardoor het Deltion College verspreid over de stad Zwolle op 10 locaties in meer dan 15 gebouwen is gehuisvest. In 1999 kwam de Gemeente Zwolle met het voorstel om een terrein te verwerven zodat alle activiteiten op één locatie konden worden geconcentreerd.

Crisisinterventie
De architect was AGS Architekten & Planners. In samenwerking met Ingenieursbureau Stoel Partners (per 14 maart 2008 overgenomen door de Grontmij) en Deerns Raadgevende Ingenieurs bv is gestart met het ontwerp. In januari 2006 is gestart met de bouwkundige werkzaamheden. Het totale vloeroppervlak bedraagt ca. 105.000 m2.

Door het Deltion College is, na een bouwperiode van 1,5 jaar en een potentiële bouwtijdvertraging van 12 maanden, de hulp ingeroepen van ABT in het kader van crisisinterventie. De opgelopen vertraging werd teruggebracht tot een vertraging van 13 weken.

Campus
De nieuwbouw van de campus ziet er uit als een kleine stad met verschillende gebouwen. Om massaliteit te voorkomen is gekozen voor een aantal vrijstaande gebouwen waarin per gebouw bij elkaar horende clusters gehuisvest zijn.

Een opvallend onderdeel van het college is de honderden meters lange overdekte transparante glazen boulevard die over de volle lengte van de campus loopt en de gebouwen met elkaar verbindt. De boulevard verbindt ook de andere faciliteiten binnen het college.

Parkeergarage
Het project wordt aan beide uiteinden begrensd door een parkeergarage. Het totale vloeroppervlak van de parkeergarages bedraagt 20.000 m2. De kleinere parkeergarage bestaat uit 4 bouwlagen en is opgebouwd uit prefab betonnen kolommen en traditionele kanaalplaten. De andere, grootste parkeergarage heeft drie bouwlagen waarbij op de bovenste verdieping een park van 5.000 m2 is gerealiseerd met een basketbalveld. Deze parkeergarage is opgebouwd uit voorgespannen prefab betonnen vloervelden en prefab betonnen kolommen. Eén niveau van deze parkeergarage is in het grondwater gebouwd.

Beide parkeergarages zijn integraal onderdeel van het project en vallen technisch en financieel direct onder de verantwoordelijkheid van ABT Projectmanagement.

Foto's
Rob Hoekstra
Rob Hoekstra
Rob Hoekstra
Deel dit bericht