CineMec
CineMecEde
Project
CineMec
Opdrachtgever
Taxon Groep BV
Architect
DP6 Architectuurstudio b.v.
Locatie
Ede
Projectomvang

8.500 m² bvo 

Doorlooptijd
2011 - 2014

ABT paste voor het ontwerp van het Amsterdamse OpenFrame-gebouw een nieuwe ontwerptechniek toe. Een evolutionair algoritme hielp de plaats van de stalen kolommen in de gevel van het gebouw te bepalen. Het resultaat: een dertig procent stijvere constructie dan met klassieke technieken mogelijk is. De materiaalkosten liggen daarnaast ook nog eens lager, want het pand bereikt de gewenste sterkte met minder stalen kolommen dan gebruikelijk. Het geoptimaliseerde materiaalgebruik maakt het gebouw duurzamer en goedkoper en versterkt de architectonische uitstraling.

Ophijsbare tribunes CineMec
Een theater annex congreszaal in no-time opbouwen tot een vrije vloer en zo de beschikbare ruimte maximaal benutten? Het kan, zo laat het ExpoTheater, de grootste zaal van Infotainmentcenter CineMec in Ede, zien.

De sleutel ligt 'm in een idee van CineMec-directeur Gerben Kuipers: ophijsbare tribunes. Samen met enkele partners ontwierp ABT een systeem waarmee een deel van de tribunes in tien minuten kunnen worden opgehesen. Het ExpoTheater laat zich hierdoor veilig en eenvoudig in twee uur volledig transformeren van een theaterzaal naar een vrije vloer, en andersom. Met dit project krijgen multifunctionele ruimtes een nieuwe dimensie.

Prijzen
- Edese Architectuurprijs 2009
- Nominatie De Vernufteling 2010 voor de ophijsbare tribunes.

Deel dit bericht