Project
Bulgari
Architect
MVRDV
Locatie
Kuala Lumpur

De renovatie van Bulgari’s flagship store in Kuala Lumpur is de eerste winkelpui in een reeks MVRDV-gevelontwerpen voor het Italiaanse merk. De toon is gezet, de marmeren geaderde gevel weerspiegelt het erfgoed van het luxe merk vlekkeloos.

Gracieuze gevel

De originele winkel in Rome met zijn karakteristieke marmeren façade inspireerde MVRDV voor hun ontwerp – opnieuw uitgevonden en opnieuw geïnterpreteerd met materiaalexperimenten. De gevel van beton en hars is doordrongen van goudlicht, waardoor de illusie van echt marmer ontstaat. Overdag ziet het er indrukwekkend maar organisch uit, terwijl het 's nachts een dramatischer effect bereikt.

Rol ABT

Samen met de Technische Universiteit Delft en Tensoforma heeft ABT bijgedragen aan het onderzoeksproces dat tot dit innovatieve resultaat heeft geleid. Glasversterkt beton werd gesneden in een versnipperd patroon en de ruimte tussen de betonnen delen werd gevuld met hars, verlicht met amberkleurige LED-lampen. Een plaat van roestvrij staal met paneelverbindingen – verborgen in het aderpatroon – fungeert als basis voor de hars.

Beeld: MVRDV

Deel dit bericht