Building 026
Building 026Arnhem
Building 026
Building 026Arnhem
Project
Building 026
Opdrachtgever
Building 026
Architect
V8 architects
Locatie
Arnhem
Projectomvang

13.000 m² bvo

Doorlooptijd
2015

Aan de Arnhemse Koningstraat staat 'Building 026', voorheen een bibliotheek met kantoorruimte. Aan de projectmanager van Colliers International is gevraagd om het pand te renoveren. Niet het kostenplaatje, maar de kwaliteit vormde het uitgangspunt voor de renovatie. De vertaling daarvan werd overgelaten aan V8 architects en ABT. Met een nieuwe look, een aangepaste constructie en optimalisatie van het binnenklimaat krijgt Building 026 een tweede leven.

Bovenop een tweelaagse parkeerkelder en berging bevinden zich vijf verdiepingen. De begane grond en een deel van de eerste verdieping zijn bestemd voor winkelruimte. Het resterende deel van de eerste en de tweede tot en met de vierde verdieping zijn kantoorruimte. In totaal beslaat Building 026 13.000 m2 bruto vloeroppervlak.

Uitstraling en constructie
Rondom komen nieuwe gevels voor een nieuwe look. Blikvangers zijn de west- en zuidgevel. Zij krijgen frames met glas en vliesgevels met klimaatramen. Een deel van het glasoppervlak is gekromd; een architectonisch hoogstandje.

Energiezuinig
Het dak, de kelder en de gevels zijn optimaal geïsoleerd. Zonwerend glas beperkt de zonbelasting. De opwekking van warmte en koude geschiedt energiezuinig. In de kantoren wordt een energiezuinig klimaatplafond aangebracht, waarin de verwarming, koeling, ventilatie en lichtvoorziening zijn geïntegreerd. Dit plafond draagt bij aan een hoog niveau van comfort: de EPA-energiescore klasse A.

Vrijheid
De architect en constructeur kregen alle vrijheid om het beste gebouw van Arnhem te ontwikkelen. Dat vroeg ook het beste van V8 Architects en ABT. Ook de aannemers en installateurs kregen tijdens de aanbesteding de kans het ontwerp te verbeteren.

Deel dit bericht