Vloerenadvisering

Een vloer wordt vaak gezien als slechts een betonnen plaat op een funderingsconstructie. In veel gevallen is de vloer echter het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Bedrijfsvloeradvisering is al jaren lang een belangrijk specialisme binnen ABT waarin nog altijd veel ontwikkelingen gaande zijn. We richten ons er met name op om de sterkte, functionaliteit en duurzaamheid naar een hoger niveau te tillen. Voor alle situaties zoeken wij naar een hoogwaardige, efficiënte oplossing op maat. Of het nu gaat om een zeer zwaarbelaste hybride vloer in een warehouse, een vriesvloer of een heel dunne vloer conform het nieuwe ABT-lean concept. Bij alle vloeren maken we gebruik van het - door ABT ontwikkelde - voegloze vloerenconcept. Vloeren zonder dilatatievoegen met een hoge duurzaamheid en gebruiksgemak. Ontworpen met een visie en uitgevoerd onder strikte kwaliteitseisen.

Hybride gewapend beton
Onder andere door het toepassen van nieuwe materialen doen wij nog steeds nieuwe kennis en ervaring op. Hiermee wordt het ontwerp van vloeren naar een steeds hoger niveau getild. De afgelopen jaren is er bijvoorbeeld veel onderzoek verricht naar het toepassen van staalvezels in betonvloeren. Op zich niets nieuws, maar de combinatie van staalvezelwapening en traditionele wapening is wél nieuw. In dit hybride gewapende beton bundelen we de voordelen van staalvezels en traditionele wapening.

ABT-lean concept
Uit de onderzoeken naar hybride gewapend beton is het ABT-lean ontwerp ontstaan. Hiermee kunnen we nog dunnere vloeren realiseren die worden berekend op het scherpst van de techniek. Deze extreem slanke voegloze vloeren met verdikte randen moeten worden gefundeerd op staal. Geschikte grondslag is van groot belang. Omdat er aanzienlijk bespaard wordt op de hoeveelheid beton zijn deze vloeren erg duurzaam én het scheelt aanzienlijk in de kosten.

DIANA
Naast de conventionele rekentechnieken hebben we de kennis in huis om hoogwaardige rekentechnieken als DIANA in te zetten. Met DIANA kan nog beter het werkelijke gedrag van een vloer benaderd worden. Hiermee kunnen we de vloer nog verder optimaliseren of opgetreden schade analyseren.

Schadeonderzoek en renovatie
Naast het ontwerpen van vloeren wordt ABT veelvuldig gevraagd om onderzoek te doen naar bestaande beschadigde vloeren. Niet alleen naar scheurvorming, maar bijvoorbeeld ook naar het opkrullen van de vloer, thermische belastingen of de maximaal toelaatbare belastingen. Daarnaast heeft ABT tientallen jaren ervaring in vloerrenovatie en de expertise om een materiaal- en uitvoeringsonafhankelijke oplossing te geven.

Onderwaterbetonvloeren
Als adviseur voor ondergronds bouwen staat ABT voor vooruitstrevend ontwerpen. Het vermoeden dat onderwaterbetonvloeren, vooral voor ondiepe bouwputten, dunner kunnen is onderbouwd in het onderzoek dat Ruud Arkesteijn voor zijn afstuderen aan de TU Delft uitvoerde. Op basis hiervan is de CUR aanbeveling 77 herzien.

Naast bovenstaande onderwerpen adviseert ABT ook over onderstaande specialismen. Bekijk voor meer informatie onderstaande flyers. 

Deel dit bericht