Directie

Urbanisatie, mobiliteit, grondstoffenschaarste en global warming. De ingenieur van de toekomst werkt aan concrete oplossingen voor grote maatschappelijke vraagstukken. En neemt er als regisseur van de processen direct verantwoordelijkheid voor. Die toekomst komt, ook door de coronacrisis, sneller op ons af dan we tot voor kort konden vermoeden.

Hoe om te gaan met die nieuwe rol van de ingenieur? Samen zijn alle ABT’ers hun professionele toekomst aan het vormgeven. In een ingenieursbureau dat zich volledig richt op de maatschappelijke opgaves van vandaag en morgen en de veranderende vraag van de klant. De organisatie is daarvoor de afgelopen jaren aangepast. Doel is de benodigde kennis voor een project altijd snel en op maat te kunnen mobiliseren. Trefwoord: eenvoud.

Klantwaarde

Het piramidemodel heeft plaatsgemaakt voor een platte structuur. ABT heeft geen algemeen directeur en traditionele afdelingen, maar bestaat uit stuurgroepen, projectgroepen en kennisgroepen. Professionals kunnen van meerdere groepen deel uitmaken. Onderling zorgt men voor een optimale uitwisseling van kennis en ervaring. Die kruisbestuiving geeft meer klantwaarde.

Onze projecten moeten daarbij ondersteund en gestimuleerd worden door een besluitvaardige en stimulerende organisatie. Deze uitdaging heeft een nieuw directieteam vanaf 1 januari 2020 opgepakt: Sander Dorleijn, Justin de Jong, Rudi Roijakkers en André Speksnijder. Deze ‘meewerkende voormannen’ zijn het ABT-gezicht naar buiten en vormen formeel de statutaire directie.

Afbeelding: Sander Dorleijn_pasfoto3

Sander Dorleijn was na zijn studies Constructief Ontwerpen en Bedrijfskunde op zoek naar een inspirerende en uitdagende organisatie om zijn carrière te starten. Hij heeft in 2007 voor ABT gekozen en heeft sindsdien meerdere rollen vervuld binnen de organisatie. Hierbij stond het stimuleren van (integrale) samenwerking centraal, zowel binnen de organisatie als bij grote projecten zoals de Nieuwe Rechtbank Amsterdam en Terminal Schiphol. Sinds januari 2020 is Sander voorzitter van de stuurgroep Markt & Toekomst en lid van het directieteam.

Afbeelding: Justin de Jong_pasfoto

Justin de Jong heeft tijdens zijn studie HR Management, als trainer en als adviseur van ondernemingsraden ervaren dat betrokkenheid van medewerkers bij (strategische) beleidsontwikkeling van grote waarde kan zijn. Via dienstverbanden bij Randstad Nederland, Syncera milieu adviesbureau (het huidige Stantec) en Stichting Nusantara Zorg, trad Justin per 1 januari 2019 in dienst van ABT als strategisch HR adviseur. Sinds januari 2020 is hij voorzitter van de stuurgroep Interne Organisatie en lid van het directieteam.

Afbeelding: Rudi Roijakkers_portretfoto

Rudi Roijakkers begon zijn carrière in 1996 als constructeur bij Ingenieursbureau Corsmit. In 1999 stapte hij over naar ABT. Daar werkte hij eerst vanuit de Delftse vestiging en later als vestigingshoofd en senior adviseur in de Belgische vestiging in Antwerpen. In 2014 verlegde Rudi zijn werkveld naar seismisch advies in Groningen. Hierbij werkte hij nauw samen met Ingenieursbureau Wassenaar, dat inmiddels (als abtWassenaar) ook onderdeel is van Oosterhoff Group. Sinds januari 2020 is Rudi ook voorzitter van de stuurgroep Techniek, Innovatie, Kennis en Kwaliteit en lid van het directieteam.

Afbeelding: André Speksnijder_pasfoto2

André Speksnijder startte zijn carrière bij een aannemer in de werkvoorbereiding/uitvoering. Het eerste project waarbij hij betrokken werd, was een project van ABT; zijn nieuwsgierigheid voor het ingenieursbureau was gewekt. In 1997 maakte hij de overstap naar ABT en kon daar zijn sterke affiniteit met de uitvoering van bouwprojecten verder ontwikkelen. André verliet ABT voor een aannemingsbedrijf en keerde in 2012 terug als senior adviseur constructies. Daarnaast is hij ook voorzitter van de stuurgroep Projecten Platform en is hij sinds januari 2020 lid van het directieteam.

Deel dit bericht