Directie

Urbanisatie, mobiliteit, grondstoffenschaarste en global warming. De ingenieur van de toekomst werkt aan concrete oplossingen voor grote maatschappelijke vraagstukken. En neemt er als regisseur van de processen direct verantwoordelijkheid voor. Die toekomst komt, ook door de coronacrisis, sneller op ons af dan we tot voor kort konden vermoeden.

Hoe om te gaan met die nieuwe rol van de ingenieur? Samen zijn alle ABT’ers hun professionele toekomst aan het vormgeven. In een ingenieursbureau dat zich volledig richt op de maatschappelijke opgaves van vandaag en morgen en de veranderende vraag van de klant. De organisatie is daarvoor de afgelopen jaren aangepast. Doel is de benodigde kennis voor een project altijd snel en op maat te kunnen mobiliseren. Trefwoord: eenvoud.

Klantwaarde

Het piramidemodel heeft plaatsgemaakt voor een platte structuur. ABT heeft geen algemeen directeur en traditionele afdelingen, maar bestaat uit stuurgroepen, projectgroepen en kennisgroepen. Professionals kunnen van meerdere groepen deel uitmaken. Onderling zorgt men voor een optimale uitwisseling van kennis en ervaring. Die kruisbestuiving geeft meer klantwaarde.

Onze projecten moeten daarbij ondersteund en gestimuleerd worden door een besluitvaardige en stimulerende organisatie. Het directieteam pakt deze uitdaging op: Sander Dorleijn, André Speksnijder en Ilja Werkhoven. Zij zijn het ABT-gezicht naar buiten en vormen formeel de statutaire directie.

Afbeelding: Sander Dorleijn_pasfoto3

Sander Dorleijn was na zijn studies Constructief Ontwerpen en Architectural Design Management Systems op zoek naar een inspirerende en uitdagende organisatie om zijn carrière te starten. Hij heeft in 2007 voor ABT gekozen en heeft sindsdien meerdere rollen vervuld binnen de organisatie. Hierbij stond het stimuleren van (integrale) samenwerking centraal, zowel binnen de organisatie als bij projecten zoals de Nieuwe Rechtbank Amsterdam en Terminal Schiphol. Sander is in het directieteam verantwoordelijk voor het business development en de aansluiting bij markt- en toekomstontwikkelingen.

Afbeelding: André Speksnijder_pasfoto2

André Speksnijder startte zijn carrière bij een aannemer in de werkvoorbereiding/uitvoering. Het eerste project waarbij hij betrokken werd, was een project van ABT; zijn nieuwsgierigheid voor het ingenieursbureau was gewekt. In 1997 maakte hij de overstap naar ABT en kon daar zijn sterke affiniteit met de uitvoering van bouwprojecten verder ontwikkelen. André verliet ABT voor een aannemingsbedrijf en keerde in 2012 terug als senior adviseur constructies. André is binnen het directieteam verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onze projecten.

Afbeelding: Pasfoto Ilja

Ilja Werkhoven begon na haar studie werktuigbouwkunde haar carrière bij de gemeente Amsterdam als marktmeester en hoofd interne zaken. Na verschillende functies als projectmanager en adviseur inkopen en aanbesteden, heeft Ilja de rol van adjunct directeur bij Stichting Vernieuwing Bouw vervuld. Zij heeft de cultuurverandering in de bouwsector op de kaart gezet als directeur bij Stichting Bewuste Bouwers en binnen NEVAP (Nederlandse Vastgoedexploitatie Platform) de maatschappelijke trends in vastgoed geagendeerd. Sinds februari 2021 is Ilja in dienst bij ABT en verantwoordelijk voor Techniek, Innovatie, Kennis & Kwaliteit en de Interne Organisatie.

Deel dit bericht