Stedelijke energie en smart grids
Stedelijke energiestrategieën zijn nodig om nu en in de toekomst een effectief energiesysteem te waarborgen. De belasting van het huidige elektriciteitsnet neemt toe als gevolg van de elektrificatie en verspreiding van energiebronnen. Door een goed ontwerp kunnen we grote investeringen die nodig zijn om de energie-infrastructuur te upgraden en de controle en stabiliteit van het net te verbeteren, tot een minimum beperken. We pakken de volgende zaken aan:
 
 • Grid harmonisation: we ontwerpen gebouwen en wijken die de belasting van de energie-infrastructuur niet verhogen, waarbij we geavanceerde grid harmonisation technieken toepassen om piekverliezen en piekverschuivingen te bereiken.
   
 • Diversiteit: we stellen een mix van voorzieningen met een diverse energievraag voor om de totale vraag van de wijk af te vlakken.
   
 • Hernieuwbare energiebronnen: we zoeken naar een optimale mix van on-site hernieuwbare energieën en off-site groene energie-inkoop om het materiaalgebruik en de behoefte aan niet-duurzame energieopslag (i.e. batterijen) te verminderen.
   
 • Energieopslag: we onderzoeken innovatieve en duurzamere energieopslagsystemen (bijv. stromingsbatterijen, hydrogen electrolysers, enz.).
   
 • Smart grids: we zorgen dat de ontwerpen van onze projecten gereed zijn voor het smart-grid, waarbij we gebruik maken van slimme meters, IoT devices en gecentraliseerde datamanagementsystemen op gebouw- en wijkschaal.
Afbeelding: GIF3
Deel dit bericht