Regisseren van techniek

De bouw innoveert, vernieuwt en komt tegemoet aan de vraag van opdrachtgevers en gebruikers naar optimale, haalbare en maakbare gebouwen. Architecten, ingenieurs en bouwers hebben zich de afgelopen decennia verregaand gespecialiseerd. Met het regisseren van techniek worden de bij de realisatie of renovatie van een gebouw betrokken expertises op het juist moment bij elkaar gebracht. Dit leidt tot integrale en kwalitatief betere technische oplossingen.

ABT beschikt als breed georiënteerd ingenieursbureau over alle technische expertises die nodig zijn om een bouwproject tot een goede einde te brengen. Tegelijkertijd hebben wij veel ervaring in het managen, organiseren en controleren van het bouwproces. Op basis van onze technische kennis en ervaring kunnen wij de regie voeren over de steeds complexer wordende samenwerking tussen technische expertises. Een discipline die door de veranderingen in het bouwproces steeds belangrijker wordt.

Zo hebben bestekken plaats gemaakt voor ‘uitvragen op hoofdlijnen’  en DBFMO-contracten. En is de tekentafel definitief ingeruild voor het Bouw Informatie Model (BIM). Deze ontwikkelingen hebben het ontwerp- en bouwproces niet alleen versneld, maar ook in toenemende mate afhankelijk gemaakt van een juiste, tijdige en kundige combinatie van hoogwaardige technieken.

Link: 1258
Lean planning - Renovatie stadskantoor Zwolle

Projecten
Bij de bouw van de vijf laags ondergrondse parkeergarage van Nieuw Hoog Catharijne in Utrecht verzorgde ABT de kwaliteitsborging. Daarnaast ondersteunden ABT-ingenieurs ontwerpers in de bouwkeet bouwer BAM Utiliteitsbouw, met wie ABT voor dit project in een geïntegreerd contract samenwerkte, bij het integraal ontwerpen en uitvoeren van het project. In Zwolle heeft ABT bij de herinrichting van het stadskantoor het ontwerp- en bouwproces begeleid. Om dat zo efficiënt mogelijk te doen is onder meer een ‘praattafel’ in de ruimte gezet waar de bij het ontwerp en de realisatie betrokken mensen direct af konden stemmen. Lange overleggen en afstemming via de e-mail waren hierdoor algauw niet meer nodig en het project verliep voorspoedig omdat mensen met plezier en geïnspireerd samenwerkten.

Het Nieuwe Bouwen
ABT introduceert Het Nieuwe Bouwen: meer kwaliteit voor minder geld binnen dezelfde tijd, bent u er klaar voor? 

Deel dit bericht