Virtual Reality

Stap in jouw toekomstige gebouw
ABT onderzoekt al een geruime tijd de mogelijkheden van Virtual Reality. Zo waanden de toekomstige gebruikers van het Earth Simulation Laboratorium zich al in hun nieuwe lab. En de ontwerpers van de Rechtbank Amsterdam kwamen in 3D voor de rechter. Virtual Reality is daarvoor een ideaal platform. ABT neemt op deze manier de gebruiker en opdrachtgever mee naar hun toekomstige gebouw. Ze kunnen de esthetische, functionele en ruimtelijke waarden echt ervaren. En ze kunnen keuzes maken in het ontwerp van hun gebouw. Wat verandert er door een muur te plaatsen of juist te verwijderen? Welke gevolgen heeft een andere indeling van de vliesgevel voor het zonlicht? En is het plafond eigenlijk wel hoog  genoeg? 

Of het nou als ontwerptool, communicatietool, simulatietool of visualisatietool wordt ingezet, Virtual Reality maakt de toekomst tastbaar. ABT volgt de ontwikkelingen op het gebied van Virtual Reality op de voet. Er is gewerkt met de Oculus Rift, de Microsoft Hololens en HTC Vive. Het lighthouse-trackingsysteem en de controllers van HTC Vive zorgen voor een complete Virtual Reality-ervaring; dynamisch en intens. 

Test zelf 3D-modellen
Ben je in het bezit van een ABT cardboard VR? Ga dan met je mobiele telefoon naar www.abt.eu/virtualreality en beleef een aantal ABT projecten virtueel! Klik hier voor meer informatie. 

Geen smartphone bij de hand? Bekijk dan de browservoorbeelden hier.
Onderstaand vind je alvast een voorproefje van de Dafne Schippersbrug. 

Deel dit bericht