Wouter Blondeel_banner
Wouter Blondeel

Het multidisciplinaire karakter en de toonaangevende projecten zijn voor mij de reden geweest om bij ABT aan de slag te gaan. Binnen ABT kom je gemakkelijk met andere disciplines in aanraking en vanuit de organisatie word je gestimuleerd om jezelf continue verder te ontwikkelen.

De interesse voor kosten is ontstaan doordat over het algemeen belangrijke ontwerpbeslissingen worden genomen op basis van een financiële afweging. Immers geen budget is ook geen gebouw. Kosten zijn niet alleen een rekenkundige optelsom. Het vertelt het volledige verhaal van een project met bijbehorende ambitie van de opdrachtgever. Als kostendeskundige ben je de spin in het web en veelal de schakel tussen de verschillende disciplines. Het is dan ook de kunst om de techniek en de ambitie van de opdrachtgever op elkaar af te stemmen en te vertalen in een budget.

De financiële haalbaarheid wordt in iedere fase “gechallenged”  waardoor het budget continu in ontwikkeling is. Mijn doel is dan ook altijd om de opdrachtgever te ontzorgen door zekerheid en controlemiddelen te bieden om op deze wijze het project beheersbaar te houden. Dankzij mijn flexibele instelling speel ik eenvoudig in op onverwachte situaties en kan ik snel schakelen gezien de korte tijdsbestekken waarin een budget soms afgegeven moet worden. Ik probeer mij in te leven in de wensen en de behoeften van de klant. Door het probleem te analyseren tracht ik de vraag achter de vraag te achterhalen om zo tot een doelmatige oplossing te komen. Ik heb ervaring in budgetstelling van projecten in de initiatieffase tot en met de aanbesteding en realisatie. Mijn interesse gaat uit naar functionele en praktische oplossingen met een grote mate van belangstelling voor transformatie en onderhoud.

Mijn studie ben ik gestart aan de HTS in Vlissingen waar ik ben afgestudeerd richting uitvoering. Vervolgens ben ik ingestroomd aan de TU Delft waar ik mijn masters Building Technology heb behaald. Tijdens mijn afstuderen ben ik mijn loopbaan begonnen bij een architectenbureau. Na een jaar ben ik bij een bouwmanagementbureau aan de slag gegaan. Gedurende vijf jaar heb ik mijzelf daar als kostendeskundige kunnen ontwikkelen. Momenteel volg ik een post HBO opleiding om mijzelf verder te specialiseren naast het werk van kostendeskundige bij ABT.

Deel dit bericht