Willem Klaverveld_banner
Willem Klaverveld

Bij ABT is er de mogelijkheid om mijn specialisatie verder uit te breiden. Nu kan ik mijn kennis en interesse van constructies en bestaande gebouwen combineren. Mijn collega’s bezitten specialisaties die aansluiten bij mijn competenties, op deze wijze kunnen we de opdrachtgever optimaal bedienen.

Ik ben al jarenlang geïnteresseerd in oude monumentale gebouwen. Ik vind het ook erg belangrijk dit cultureel erfgoed te behouden voor latere generaties. Door slimme oplossingen aan te dragen worden renovaties of verbouwingen mogelijk. Door de integrale aanpak van ABT worden optimale resultaten bereikt.

Met mijn specialisaties draag ik mijn steentje bij om transformaties, renovaties en verbouwingen financieel mogelijk te maken.

Na mijn opleiding Bouwkunde (constructief) aan de Hogeschool Rotterdam & Omstreken en Staal- en betonconstructeur aan het Hoger Technisch Instituut Amsterdam, heb ik me eerst het constructeursvak eigen gemaakt. Van tekenaar, al snel naar het maken van berekeningen en vervolgens werkte ik zelfstandig als projectleider aan nieuwbouwprojecten.
Hierna heb ik 5 jaar in Amsterdam gewerkt waarbij ik veel monumentale panden heb verbouwd. In die tijd heb ik ontzettend veel geleerd over stut- en stempelwerk, funderingsherstel, renovatie en splitsingen. 

Ook ontdekte ik dat mijn hart ligt bij het werken met oude gebouwen met interessante constructies. Ondertussen heb ik al meer dan twintig jaar ervaring in het werken met oude gebouwen. Van het verbouwen van een watertoren, tot funderingsherstel van monumentale panden op de wallen. Van het optoppen van na-oorlogse portiekwoningen tot het uitbreiden van het Mauritshuis en het Anne Frank Huis. Van het renoveren van beschadigde betonconstructies tot het onderkelderen van monumentale grachtenpanden in Amsterdam.

Deel dit bericht