Walter Spangenberg_banner
Walter Spangenberg

Hoogwaardige techniek is mijn passie: projecten door opzienbarende techniek meerwaarde meegeven en mogelijk maken, met per project unieke processen die dat maximaal ondersteunen. Mijn interesse is breder dan constructie alleen. Integraal ontwerpen is mijn uitgangspunt en met goede gestructureerde ontwerpprocessen maak ik ambitieuze opgaven mogelijk. Ook het aandragen van alternatieve ideeën op, of als optimalisatie van een bestaand ontwerp is mijn uitdaging.

Samen met de initiatiefnemers, bouwers en onderaannemers zorg ik voor constructief verantwoorde, slimme maar kosteneffectieve oplossingen, waar ik met mijn expertise en communicatieve vaardigheden draagkracht binnen het ontwerpteam weet te krijgen. Bij complexe, multidisciplinaire bouwprojecten leid ik met mijn ervaring op zowel technisch als procesmatig gebied uw project in goede banen.

Als projectverantwoordelijk adviseur constructies was ik onder andere betrokken bij de verbouwing van het Anne Frank huis / Anne Frank Museum, EYE Film Instituut, nieuwe Hilton Amsterdam Airport Hotel, Nationaal Militair Museum, Stadkantoor en vertrekhal Delft en Groninger Forum

Na mijn studie Civiele techniek aan de TU in Delft, waar ik afstudeerde bij de oprichter van ABT prof. ir. Jaap Oosterhoff, begon ik in 1986 als projectleider / constructeur bij ABT. Zeven jaar later werd ik benoemd tot senior adviseur en na het leiden van de constructiegroep heb ik heb ik tot 1 juli 2017 de rol van algemeen en technisch directeur ingevuld. Naast mijn functie van senior adviseur richt ik mij binnen het bureau op Techniek en Innovatie en op de coaching van onze vele talenten, zowel binnen ABT als ook de Oosterhoff Group.

Deel dit bericht