Banner_basic_Vincent Olthuis
Vincent Olthuis

Gedurende de laatste jaren van mijn studie Bouwkunde aan het Saxion te Enschede ben ik in aanraking gekomen met het automatiseren en optimaliseren van het ontwerpproces. Iets waar ABT zich al lange tijd mee bezig houdt. In combinatie met de uitdagende en bijzondere projecten vormt ABT een mooie werkplek voor mij, waar ik mij de komende jaren met plezier kan ontwikkelen!

Mijn grootste passie is het gebruik maken van de nieuwste technieken binnen de bouwkundige planuitwerking in BIM. In de huidige bouwwereld zijn technologieën zoals Virtual Reality en Parametrisch ontwerpen niet meer weg te denken. Deze ontwikkelingen vormen een belangrijk deel van mijn interessegebied.

Mijn kennis op diverse softwaregebieden biedt mij de mogelijkheid een project op verschillende manieren te benaderen. Hierdoor is er altijd de mogelijkheid efficiënt te werk te gaan en het project te bieden waar het op dat moment om vraagt. Het automatiseren of optimaliseren van het project valt voor mij onder de dagelijkse werkzaamheden.

Vanaf mijn jonge jaren heb ik al interesse in het bouwproces. Mijn vader heeft in mijn jeugd zijn eigen woning gebouwd waar ik met veel bewondering naar heb gekeken. Zijn vakkennis heeft mij de keuze doen maken om MBO bouwkunde en vervolgens HBO bouwkunde te volgen. In deze perioden heb ik bij vele diverse bedrijven een kijkje in de keuken mogen nemen. Na het met trots afronden van mijn HBO, ben ik bij ABT gestart als mijn eerste officiële werkgever.

Deel dit bericht
Publicaties Geen publicaties gevonden