Vincent Bakker_banner
Vincent Bakker

Na mijn opleiding ben ik in 1989 bij ABT begonnen als constructief tekenaar. ABT was voor mij toen het bureau dat bekend was van bijzondere overkappingen als de Bush van Burgers’ Zoo en het Thialf Stadion in Heerenveen.

Ik heb me tijdens mijn loopbaan kunnen ontwikkelen tot projectleider civiele techniek met enkele specialisaties, voornamelijk op het adviesvlak van betonvloeren en vloerafwerkingen. Mijn specialisatie op het gebied van vloervlakheid heb ik o.a. kunnen inzetten bij het ontwikkelen van beoordelingsmethodieken. Ook nam ik deel aan een Europese normcommissie op het gebied van magazijnvloeren.

Schade-analyses en herstel- en onderhoudsvraagstukken op het gebied van vloeren behoren tot mijn dagelijkse adviespraktijk. De kennis en ervaring die ik bij projecten heb opgedaan zet ik in om samen met de klant een passend adviestraject te realiseren. Als dan vervolgens de wensen en verwachtingen van de klant goed kunnen worden ingevuld, of zelfs overtroffen, kan mijn dag niet meer stuk.

Een bijdrage kunnen leveren aan projecten als het Nieuwe Rijksmuseum maakt mij nog altijd enthousiast. Bij het Nieuwe Rijksmuseum was ik als projectleider betrokken bij het ontwerp en de begeleiding van de vloeren van de Court yards.

Andere bijzondere projecten zijn de ongedilateerde tegelvloer met een lengte van meer dan 100 meter in The Base Schiphol en de stationshal van Spoorzone Delft. De advisering is altijd teamwork waarbij de samenwerking met collega’s en klanten is gebaseerd op een open en inspirerende dialoog. Met een tevreden klant als ultieme beloning.

Deel dit bericht