Tom Huizer_banner
Tom Huizer

Al tijdens mijn studie bouwtechnologie aan de TU Delft was ik op zoek naar de maakbaarheid van architectuur. Hoe gaan we de mooie plaatjes vertalen in een goed bouwkundig product? Op het moment dat ik stage ging lopen werd net de adviesgroep bouwkunde in Delft opgestart. De inhoud hiervan leek goed aan te sluiten op mijn studie en zo kwam ik bij ABT terecht.

Mijn belangrijkste drijfveer is het vertalen van een sprekend architectonisch ontwerp naar een goed geïntegreerd en maakbaar gebouw. BIM geeft je de mogelijkheid om voorafgaand aan het ‘echte’ bouwen een prototype van je gebouw te bouwen op de computer. Het geeft altijd veel voldoening als je tijdens de oplevering door ‘jouw’ gebouw wandelt en ervaart wat het resultaat is geworden.

Belangrijk bij het maken van een BIM is dat duidelijk is waarvoor het model uiteindelijk gebruikt gaat worden. Als BIM-manager ben ik in staat de klant te bevragen over zijn doelen, aan te geven wat te verwachten is uit het BIM en of dit past binnen de gestelde uitgangspunten. Mijn technisch inhoudelijke kennis stelt mij in staat om op een juiste wijze een ontwerpteam op te zetten en te laten samenwerken binnen een BIM-omgeving.

Ik ben in 1998 begonnen als stagiair bij de oprichting van de adviesgroep bouwkunde in Delft. Via de functie tekenaar en bouwkundig projectleider ben ik doorgegroeid tot bouwtechnisch ontwerper met als specialisatie BIM. Tegenwoordig word ik zowel als BIM-manager ingezet als voor het bouwtechnisch uitwerken en coördineren van projecten. Vooral de afwisseling tussen techniek, modelleren en proces geven mij energie!

 

Deel dit bericht