Tim van de Waard_banner
Tim van der Waart van Gulik

De aanwezigheid van verschillende disciplines binnen ABT vind ik interessant. ABT is hierdoor, in combinatie met de grootte van het bedrijf en het hoge kennis- en ervaringsniveau, in staat op te treden als technisch adviseur van grote en/of complexe projecten waardoor ik mij verder kan ontwikkelen in zowel de breedte als de diepte.

Een ontwerp optimaliseren door slimmer te rekenen voelt als een sport. Het is de uitdaging om het ontwerp eenvoudiger en goedkoper te maken zonder veiligheid weg te geven. Niets leukers dan allemaal blije gezichten en de voldoening voor mezelf als het lukt.

Voldoening haal ik ook uit een prettige samenwerking met collega’s en klanten. Inlevingsvermogen en een open, eerlijke en duidelijke communicatie zijn hierbij van groot belang. Doen wat je zegt en zeggen wat je doet creëert vertrouwen wat eveneens een essentieel ingrediënt is van een prettige samenwerking.

Na afronding van mijn studie Civiele Techniek aan de TU in Delft in december 2010 ben ik begonnen als projectleider fire engineering bij een onderzoeksbureau naar brandveiligheid. Daar heb ik veel rekenkundig en proefondervindelijk onderzoek gedaan en kennis en ervaring op gedaan op het gebied van brandveiligheid en constructieve brandveiligheid in het bijzonder. Sinds april 2016 ben ik in dienst bij ABT om mij verder en breder te ontwikkelen. Daarnaast probeer ik mijn verworven kennis en ervaring toe te passen in projecten teneinde optimale ontwerpen op het gebied van constructieve brandveiligheid mede mogelijk te maken en poog ik de constructeur en brandveiligheidsadviseur dichter bij elkaar te brengen.

Deel dit bericht