Siebe Besseling_banner
Siebe Besseling

Voor mij is ABT een perfecte schakel tussen techniek en ontwerpen. Binnen ABT is enorm veel kennis aanwezig op het gebied van BIM en engineering en hierin ontwikkel ik mij nog dagelijks. ABT biedt ruimte om te leren en deze opgedane kennis pas ik in prachtige projecten toe. Projecten die vragen om innovatieve en slimme oplossingen. Naast slimme en innovatieve oplossingen heeft ABT ook oog voor de klantbeleving. Sinds 2015  kunnen opdrachtgevers hun eigen gebouw beleven door middel van VR (Virtual Reality) zonder dat er nog één steen is gelegd. Cruciale ontwerpbeslissingen kunnen hierdoor eerder worden genomen. Aan de doorontwikkeling van VR draag ik dan ook graag mijn steentje aan bij.

Ik combineer graag bouwkundige kennis en 3D-software om een perfect ontworpen en uitgevoerd project te realiseren. Je kunt mij ’s nachts wakker maken voor slim opgezette en uitgewerkte bouwkundige informatiemodellen (BIM). Mijn passie is om een speciaal ontwerp voor de opdrachtgever te visualiseren, animeren, simuleren en 3D-informatie parametrisch te maken.

Tot slot haal ik energie uit een integrale samenwerking en vind ik het een uitdaging om als projectteam op één lijn te zitten en naar één gezamenlijk einddoel toe te werken.

Ik ben een schakel tussen bouwkundig tekenwerk en visualisaties. Een tekening komt vaak plat over. In mijn rol als bouwkundig BIM-modelleur zorg ik ervoor dat een opdrachtgever een helder beeld krijgt van zijn of haar project. Door bouwkundige kennis in BIM te combineren met een beleving zoals bijvoorbeeld Virtual Reality, krijgen alle betrokken partijen meer grip op het project en kunnen ontwerpbeslissingen bewuster genomen worden.

In 2009 heb ik mijn studie Animation & Games afgerond. Een jaar later heb de opleiding bouwkunde gevolgd aan de Hogeschool Rotterdam. Sinds 2015 ben ik actief aan het werk in de bouwsector als bouwkundig BIM-modelleur. Hier combineer ik mijn bouwkundige kennis met 3D-CAD-achtige software om te tekenen, visualiseren, animeren, simuleren, et cetera.

Deel dit bericht
Publicaties Geen publicaties gevonden