Ruud_Hilderink_banner
Ruud Hilderink

Ik ben bij ABT gaan werken vanwege de uitdagende projecten en de complexe technische oplossingen die vanuit de verschillende disciplines bedacht worden om deze projecten realiseerbaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkelingen in glas, state of the art constructies en de revitalisatie van bestaande gebouwen, verduurzaamd en energiezuinig, gereed voor de toekomst.

Als ontwerpleider ligt mijn grote interesse in het stroomlijnen van het proces en ontwerp tussen de verschillende krachtenvelden van opdrachtgevers, architecten, aannemers en adviseurs. Hierbij wordt er een maatpak gecreëerd, waarbij knoop– en knelpunten vroegtijdig worden gesignaleerd en beslissingen weloverwogen genomen worden vanuit de beste oplossing voor het project. Hierdoor wordt de opdrachtgever behoed voor potentiële risico’s in de afstemmingsproblematiek tussen verschillende partijen.

De liefde voor mijn vak zit in de grensgebieden van de verschillende disciplines. De plaatsen waar esthetica en techniek samenkomen, welke in een BIM-model te signaleren zijn, en waar integrale samenwerking, overleg en functionele creativiteit noodzakelijk is om tot een succesvol resultaat te komen. Een resultaat waarbij de belangen van de verschillende partijen zorgvuldig zijn afgewogen vanuit een eerlijke, open en respectvolle omgang.

Nadat ik in 2010 ben afgestudeerd als architect aan de universiteit van Delft heb ik twee jaar gewerkt als constructief modelleur bij een constructeursbureau en daarna een aantal jaren bij twee verschillende architectenbureaus. In 2016 ben ik gestart als junior ontwerpleider en directievoerder bij ABT.

Deel dit bericht
Publicaties Geen publicaties gevonden