Ruud Arkesteijn_banner
Ruud Arkesteijn

Als gedreven en idealistisch ingenieur met een passie voor geotechnisch, praktijkgericht en projectmatig werk, zoek ik mijn uitdagingen in complexe constructies en innovaties. In mijn ogen is een goed ontwerpproces gericht op een optimale balans in maakbaarheid, risico’s, kosten en duurzaamheid.

Binnen ABT zie ik mezelf als de schakel tussen constructeur, opdrachtgever en aannemer waarbij een goede fundering figuurlijk én letterlijk de basis vormt. In deze rol richt ik me vooral op het integrale ontwerp van ondergrondse constructies zoals parkeergarages. Samenwerken is de sleutel.

Vanuit mijn afstuderen en commissiewerk heb ik een specialisme ontwikkeld op het gebied van onderwaterbeton. Dit omvat zowel ongewapende als staalvezelversterkte vloeren met een tijdelijke of definitieve functie. Sinds mijn afstuderen heb ik mogen werken aan mooie complexe projecten met bijvoorbeeld paal-plaat-funderingen, omgevingsmonitoring, (ronde) bouwkuipen, calamiteitsbemalingen en diverse kostenoptimalisaties.

Op basis van mijn MSc Thesis “Dimensionering van onderwaterbetonvloeren – verificatie, toepasbaarheid en optimalisatie van CUR-aanbeveling 77” heb ik in 2012 de Schreudersstudieprijs mogen ontvangen. Citaat van de jury van de Schreudersstudieprijs: “De degelijke, diepgaande behandeling van CUR77 is een meerwaarde voor de praktijk”. In 2013 ben ik, ook op basis van mijn MSc Thesis, genomineerd voor de Keverling Buismanprijs als ‘Jong Talent’.

Naast mijn werk bij ABT ben ik verbonden als docent aan de Betonvereniging voor de cursussen 'Onderwaterbetonvloeren' en 'Bouwkuipen en kelders'.

Deel dit bericht