Rudi Roijakkers_banner
Rudi Roijakkers

De keuze om bij ABT te werken heb ik gemaakt omdat ik bij ABT echt constructief kan ontwerpen. ABT-ers maken mooie projecten, haalbaar door liefde voor het vak en beheersing van het ambacht.

Ik houd van constructief ontwerpers die met heel simpele structuren mooie ontwerpen kunnen maken. De Rus Suchov, die leefde in de vorige eeuw, is een van mijn grote voorbeelden. Met een ingenieus ontwerp wist hij prachtige torens te maken die met veel minder materiaal gerealiseerd konden worden dan ontwerpen van zijn tijdgenoten.

Ik weet mijn relaties te binden doordat ik voor relaties een betrouwbare partner ben met oog voor hun wensen en belangen.

Nadat ik bij een Raadgevend Ingenieursbureau ervaring op heb gedaan ben ik in 1999 overgestapt naar ABT. Eerst heb ik bij de vestiging in Delft gewerkt, maar na enkele jaren ben ik verhuisd naar de opstartende vestiging in Antwerpen. In Antwerpen ben ik enige tijd als vestigingshoofd werkzaam geweest. De laatste jaren ben ik als senior adviseur technisch verantwoordelijk voor de projecten van de vestiging in Antwerpen. In deze functie en in mijn eerdere functie als projectleider, ben ik bij de realisatie van vele gebouwen in België en Nederland betrokken geweest. Zowel in woningbouw, utiliteitsbouw als civiele bouw.

Sinds 2014 ben ik als Senior Seismisch Adviseur betrokken bij ABT|Wassenaar Seismisch Advies bv. Ik ben technisch verantwoordelijk voor de projecten op het gebied van Seismisch Advies. Het gaat zowel om nieuwbouw projecten als het versterken van bestaande bouw en het in beeld brengen van problemen in bestaande bouw.

Ook ben ik lid van de TC13 commissie “Aardbevingsbestendig Bouwen” van de vereniging Bouwen met Staal. Deze commissie richt zich op praktische oplossingen voor het versterken van bestaande constructies en het ontwerpen van nieuwe aardbevingsbestendige constructies.

Daarnaast ben ik voorzitter van de BIM-werkgoep van het Belgische ORI. Deze werkgroep richt zich op het bevorderen en stimuleren van het BIMmen in België. In 2010 ben ik door het Nederlandse Constructeurs Register toegelaten als Register Ontwerper. 

Deel dit bericht
Publicaties Geen publicaties gevonden