Rudi Roijakkers_banner2
Rudi Roijakkers

De keuze om bij ABT te werken heb ik destijds gemaakt omdat ik bij ABT echt constructief kan ontwerpen. ABT’ers maken mooie projecten, haalbaar door liefde voor het vak en beheersing van het ambacht. Ik houd van ontwerpers die met heel simpele structuren mooie ontwerpen kunnen maken. De Rus Suchov, die leefde in de vorige eeuw, is een van mijn grote voorbeelden. Met een ingenieus ontwerp wist hij prachtige torens te maken die met veel minder materiaal gerealiseerd konden worden dan ontwerpen van zijn tijdgenoten. Dit inspireert me om nu met moderne technieken en methoden ook tot uitgekiende en duurzame ontwerpen te komen.

Ik weet mijn relaties te binden doordat ik voor hen een betrouwbare partner ben met oog voor hun wensen en belangen. Ook ben ik betrokken bij beroepsverenigingen en kennisinstituten. Zo ben ik lid van de TC13 commissie “Aardbevingsbestendig Bouwen” van de vereniging Bouwen met Staal en geef ik les over aardbevingsbestendig bouwen aan de Hanze Hogeschool te Groningen. In 2010 ben ik door het Nederlandse Constructeurs Register toegelaten als Register Ontwerper.

Na mijn studie bouwkunde aan de TU Eindhoven heb ik ervaring opgedaan bij een Raadgevend Ingenieursbureau. In 1999 ben ik overgestapt naar ABT en begon ik mijn ABT-carrière bij de vestiging Delft. Ik continueerde mijn werk in de Belgische vestiging in Antwerpen. Ook heb ik sturing gegeven aan de constructiegroep Velp en Delft en ben ik senior seismisch adviseur bij abtWassenaar en BORG. Afgelopen jaren ben ik actief geweest als technisch directeur. En inmiddels draag ik als senior adviseur bij aan Constructies.

Deel dit bericht
Publicaties Geen publicaties gevonden