Ronald Wenting_banner
Ronald Wenting

Op de TU Eindhoven ben ik afgestudeerd als constructief ontwerper en als architect. Voor mij een fascinerende combinatie. De mooiste projecten zijn, voor mij, dan ook die projecten waarbij architectuur en constructie elkaar versterken. Elkaar uitdagen, in elkaar op gaan. Constructie wordt architectuur en architectuur wordt constructie.

Construeren is voor mij dan ook meer dan alleen een gebouw overeind houden en het sommetje maken. Ik wil altijd begrijpen wat de architect en opdrachtgever voor ogen hebben. Mijn opleidingsachtergrond stelt me in staat hun ideeën om te zetten in een goed ontwerp. Iets wat in eerste instantie enorm complex lijkt vertalen in iets vernuftig simpels is voor mij altijd de uitdaging. Ik heb het altijd een ontzettende kick gevonden om het ontwerp op papier te zien groeien. Samen met een team er aan te werken. En vervolgens dan ook echt gerealiseerd zien te worden en er in rond te lopen.

Een gebied waar in de constructiewereld nog veel aan bewustzijn kan worden gewonnen is duurzaam construeren en duurzaam materiaalgebruik. Bij ABT ben ik voorzitter van de werkgroep duurzaam construeren. Ons doel is dat duurzaamheid op een vanzelfsprekende manier integraal wordt opgelost in het ontwerp. Net zoals dat bijvoorbeeld gebeurt bij het kostenaspect en de maakbaarheid.

Direct na mijn studie ben ik als constructeur bij ABT aan de slag gegaan. Inmiddels ben ik werkzaam als adviseur en constructief ontwerper voor projecten. Ik heb veel ervaring opgedaan in een breed scala aan ambitieuze projecten. Variërend in omvang en met veel verschillende soorten constructiematerialen. Naast mijn werk bij ABT ben ik docent constructieve vormgeving bij Artez, academie van bouwkunst in Arnhem.

Deel dit bericht