Roel van der Putten_banner
Roel van der Putten

Ik ben bij ABT komen werken, omdat voor het opstellen van een geotechnisch advies, een goede interactie tussen constructeur en geotechnisch adviseur noodzakelijk is. ABT is tevens nauw betrokken bij de uitvoering, waardoor je projecten ook daadwerkelijk gerealiseerd ziet worden en de kennis die hierbij wordt opgedaan kunt meenemen in nieuwe projecten.

Mijn interesse ligt bij de gebieden waarbij er duidelijke interactie is tussen geotechniek en constructies. Dit betreffen in hoofdzaak infrastructurele projecten en ondergronds bouwen, maar ook de recente problematiek met betrekking tot aardbevingen door de gaswinning. Hierbij maak ik veel gebruik van eindige elementen methode (Plaxis 2D en 3D). Ik vind het leuk om in de opstartfase (tenderfase) van een project te participeren, omdat ik hierbij mijn geotechnische kennis en ervaring kan inbrengen.

De afgelopen jaren hebben Systems Engineering en de moderne contractvormen (via tenders) hun intrede gedaan. Het participeren in tenders biedt mij de mogelijkheid om mijn kennis, ervaring en creativiteit in te brengen, en tezamen met de aannemer te komen tot een goede en scherpe inschrijving.

Na in 1997 mijn studie aan de TU Delft te hebben afgerond, ben ik in dienst getreden als geotechnicus bij een grondmechanisch adviesbureau. Hier heb ik circa 10 jaar gewerkt en ben ik doorgegroeid tot senior adviseur geotechniek. In 2007 ben ik bij ABT in dienst getreden als senior specialist geotechniek. Bij ABT richt ik mij voornamelijk op de advisering van infrastructurele werken, windturbine fundaties en ondergronds bouwen.

Deel dit bericht