Rob Nijsse_banner
Rob Nijsse

Het was mijn ambitie om in het constructief ontwerpen als technisch goed onderlegd ingenieur aan de slag te gaan om in directe samenspraak met architecten en opdrachtgevers mooie constructies te gaan maken. Bij ABT is dit altijd een uitgangspunt geweest. Ik was dan ook verheugd dat ik bij ABT als constructeur kon beginnen.

Het geeft mij veel voldoening als een gebouw af is en mensen enthousiasme kunnen opbrengen voor het product dat het ontwerp- en bouwteam heeft afgeleverd. Ook geeft het mij veel energie als ik in staat ben door mijn ideeën en berekeningen een belangrijk bijdrage te leveren in het ingewikkelde proces van creatief idee naar gerealiseerd product.

Ik vind het belangrijk ieder overleg aan te gaan vanuit een open, positieve instelling. Mijn visie is niet te opereren vanuit een superieure houding als deskundige, maar eerder te beloven om elk bijzonder idee goed te bestuderen. Door, ABT breed, alle kennis en ervaring te mobiliseren is het, in mijn ervaring mogelijk om zelfs onmogelijk geachte zaken toch te realiseren.

In 1979 begon ik als constructeur bij ABT. In deze tijd functioneerde ik al als projectleider van kleine werken. In 1985 werd ik projectleider van grotere werken waarbij ik ook verantwoordelijk werd voor het constructief ontwerp. In 1991 volgde benoeming tot raadgevend Ingenieur (nu senior adviseur). In 1997 werd ik directeur constructies bij ABT, toch bleef ik vooral constructief ontwerper. Sinds 2007 ben ik parttime hoogleraar aan de Technische Universiteit Delft geworden om mijn kennis en ervaring aan een nieuwe generatie door te geven.

Deel dit bericht