Ritchie Vink_banner
Ritchie Vink

In mijn werk staat altijd een ding centraal: Ik wil echt begrijpen hoe iets werkt en ben altijd op zoek naar de uitdaging. Deze uitdaging vind ik bij ABT.

Zodra ik vind dat ik genoeg over een bepaald onderwerp weet, wil ik mij in de volgende uitdaging vastbijten. Door de interesse om steeds weer nieuwe dingen te ontdekken vind ik repetitie in mijn werk minder interessant. Maar door mijn grote interesse in programmeren en machine learning heb ik van het repititieve werk toch een uitdaging kunnen maken. Door het werk te scripten ben ik steeds meer mogelijkheden gaan zien in de combinatie van computers en techniek en heb ik bepaalde  herhalende handelingen efficiënter weten te maken.

Op dit moment houd ik mij veel bezig met het schrijven van software om de werkzaamheden van het maken van eindige elementen-berekeningen in DIANA te reduceren. Dit houdt onder andere het genereren van modellen, het post-processen van de grote hoeveelheden data en het dimensioneren van modellen op basis van machine learning in.

ABT is engineer van verscheidene constructietypen waarbij, door de herhalende opdrachten, het optimaliseren tot een steeds hoger niveau gebracht kan worden. Ik optimaliseer bijvoorbeeld processen op het gebied van windenergie en bedrijfsvloeren.

Tijdens mijn tweedejaarsstage in 2012 ben ik (deeltijd) bij ABT blijven werken. Na mijn studie ben ik fulltime bij ABT in dienst gekomen en heb ik mij de eerste drie jaar voornamelijk bezig gehouden met het versterken van constructies middels CFRP. Sinds 2016 ben ik werkzaam als DIANA FEM Modeller/ BIM Developer.

Deel dit bericht