Rayaan Ajouz_banner
Rayaan Ajouz

Het multidisciplinaire karakter van ABT zorgt ervoor dat je als ABT’er veel facetten rondom de engineering van een gebouw meekrijgt en ook kunt raadplegen. Dit nodigt uit om verder te kijken buiten je eigen discipline en een beter ontwerp te creëren door integrale afstemming.

Één van de mooie aspecten in dit werk is dat het erg tastbaar is; wanneer het gebouw is opgeleverd kan je het werkelijk aanraken. Dat geeft een magisch gevoel. Als constructeur zie je ook goed de invloed van je werk terug door de aanwezige afmetingen en de constructieve details. Daarnaast ben ik erg gepassioneerd over programmeren/parametrisch ontwerpen, dit zet ik vaak in tijdens een project om mijn werk efficiënter te maken en daarmee in dezelfde tijd een betere oplossing te bedenken.

De combinatie van mijn kennis als constructeur en programmeur maakt het mogelijk om constructieve vraagstukken in een geautomatiseerd digitaal proces te ondervangen. In zo'n proces kan een grote massa aan verschillende ontwerpvarianten inzichtelijk worden gemaakt. Dit helpt bij het maken van geïnformeerde keuzes op basis van harde data in plaats van gevoel of ervaring.

Ik ben begonnen op Bouwkunde aan de TU Delft. Naar mijn mening gaat vooruitstrevende architectuur hand in hand met constructie. Om dit verder uit te bouwen heb ik een schakeltraject gevolgd naar Civiele techniek, waar ik ook mijn master behaalde. Ik ben bij ABT begonnen als afstudeerder, waarna ik in dienst ben getreden als constructeur. Naast mijn werkzaamheden bij ABT ben ik ook werkzaam bij Bouwen met Staal als Design automation specialist.

Deel dit bericht
Projecten Geen projecten gevonden
Publicaties Geen publicaties gevonden