Pim Kempers_banner
Pim Kempers

In mijn rol als manager bedrijfsvoering ben ik verantwoordelijk voor de interne organisatie van ABT. Dit omvat de groepen HR, ICT, F&C, FZ en communicatie. Hierbij ligt de uitdaging vooral in het ontzorgen van de interne klant en het verrassingseffect vanuit de interne organisatie. Het uiteindelijke doel is om een bijdrage te leveren aan het behalen van de strategische doelstellingen van de business.

Hoewel ik van huis uit financieel ben opgeleid, zijn mijn interesses breder van omvang. Ik streef erna om continu het beste uit medewerkers te halen. Daarnaast optimaliseer ik waar mogelijk processen, waarbij de focus ligt op efficiëntie en effectiviteit: hoe kunnen we de overhead zo beperkt mogelijk houden?

Mijn kracht bij ABT ligt in het optimaal verbinden van collega’s. Hoe kunnen we samen met adviesgroepen tot een optimaal resultaat komen? In mijn ogen zijn de drie E’s cruciaal in deze verbinding: eenvoud, eenheid én eigenaarschap.

Na het afronden van mijn studie Bedrijfseconomie, ben ik begonnen als assistent controller bij een productieonderneming. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan als controller bij een handelsonderneming. Na een aantal jaren heb ik de commerciële branche ingeruild voor een non-profit organisatie die actief is in de woningbouw. In deze functie heb ik diverse financiële posities bekleed, van teamleider bedrijfsbeheer tot manager Planning & Control.  

Op 1 januari 2015 ben ik met veel plezier gestart als manager bedrijfsvoering bij ABT.

Deel dit bericht
Projecten Geen projecten gevonden
Publicaties Geen publicaties gevonden