Onno Wennekes_banner
Onno Wennekes

Mijn afstudeerproject sloot erg goed aan op de werkwijze die ABT hanteert op het gebied van bouwkundige planuitwerking. Mijn interesse in ABT als werkgever werd daarom  al vroegtijdig gewekt, mede door de bekende werken waaraan ABT een bijdrage heeft geleverd.  

Mijn grootste passie ligt bij het verzorgen van bouwkundige planuitwerking. Ik heb de bewuste keuze gemaakt om niet voor de richting architectuur te kiezen maar voor de richting bouwtechniek. Deze keuze heb ik gemaakt omdat mijn voornaamste doel is om met techniek bezig te zijn en het ontwerp van een architect te vertalen in tekeningen en modellen. De aannemer moet vervolgens ook daadwerkelijk kunnen bouwen zonder dat er daarbij ingeleverd moet worden op esthetiek, kwaliteit en comfort.

Ik vind het iedere keer weer een uitdaging om het ontwerp juist te lezen en uit te dragen en de opdrachtgever zoveel mogelijk te ontzorgen door bijkomende verschillende disciplines te coördineren. Met name de Technisch Ontwerp- en uitvoeringsfase zijn fases waarin ik het beste tot mijn recht kom.

Nadat ik in 1998 mijn studie heb afgerond ben ik bij ABT begonnen als tekenaar, doorgegroeid naar bouwkundige en vervolgens als bouwkundig projectleider werkzaam geweest. Inmiddels ben ik sinds 2009 als bouwtechnisch ontwerper werkzaam. Hierbij richt ik mij met name op de technische invulling van bouwkundige planuitwerkingen en het coördineren van de diverse disciplines binnen grote utiliteitprojecten.

Deel dit bericht
Publicaties Geen publicaties gevonden