Niek Pouwels_banner2
Niek Pouwels

Van jongs af aan vind ik constructies en techniek interessant. In mijn functie als specialist civiele techniek bij ABT worden beide onderwerpen perfect gecombineerd. Inmiddels heb ik meer dan acht jaar ervaring in de engineering van nieuwe (beton)constructies, het opwaarderen van bestaande constructies en het analyseren van schade projecten. Binnen deze uitdagingen werk ik zeer flexibel en secuur mijn eigen projecten uit en als teamplayer bij de grotere projecten.

Momenteel ben ik actief bezig met het opwaarderen van bestaande constructies middels koolstoflijmwapening (CFRP: carbon fibre reinforced polymer). Hierbij vervul ik zowel de rol van constructeur als projectleider. Naast het gebruik van traditionele producten zoals lamellen en sheets, probeer ik ook nieuwe producten toe te passen. Op dit moment is lijmwapening erg interessant omdat het nog een relatief onbekend product is in Nederland. Er valt daardoor nog genoeg te ontwikkelen en ontdekken. Dit komt dan ook zeer goed samen met de grensverleggende insteek van ABT.

Naast de gebruikelijke werkzaamheden als engineer, ben ik ook vertegenwoordigd in een interne werkgroep voor de ontwikkeling van het ‘digitaal inspecteren’ op de bouwplaats en een externe studiecel van de Stufib voor de berekening van prefab balkonsystemen.

In 2007 heb ik mijn bachelor civiele techniek aan de HTS in Arnhem behaald. Vervolgens ben ik direct aan de slag gegaan bij ABT. Daarnaast heb ik in 2010 de post HTS opleiding betonconstructeur met succes afgerond. Gedurende projecten sta ik voor een passend en klantgericht advies waarbij de gemaakte afspraken nagekomen dienen te worden. 

Deel dit bericht