Matthijs_Gerds_banner
Matthijs Gerds

De vertaalslag van ontwerp naar gebouw, dat is wat mij interesseert. Hoe zorg je ervoor dat de aannemer de intenties van de architect kan uitvoeren? En hoe realiseer je een ontwerp tot iets maakbaars? Hoe kom je samen tot de beste oplossing? Dit zijn de hoofdvragen waar ik bij ABT met veel plezier aan werk.

Ik begeef me graag op het raakvlak tussen de verschillende vakgebieden in de bouw. Het integraal werken, waarbij verschillende disciplines kennis uitwisselen, is dan ook echt mijn passie. Met mijn achtergrond in zowel architectuur als bouwtechniek kan ik een meerwaarde bieden aan het ontwerpproces. Waar een techneut op kan gaan in de technische uitwerking verplaats ik mezelf in een dubbelrol. Vanuit het oogpunt van zowel de architect als de bouwkundige kijk ik naar een ontwerp, om zo naar de beste oplossing te zoeken.

Deze kwaliteiten komen goed van pas bij de diverse projecten waarbij ik betrokken ben, maar ook bij de ontwikkeling van de ABT Onafhankelijke Ontwerpcheck. Bij de Ontwerpcheck is de vraag van de klant zelden hetzelfde. Elke keer is het weer een uitdaging om deze vraag helder te krijgen en vervolgens te bedenken hoe die beantwoord kan worden. Welke specialisten kunnen een bijdrage leveren en hoe kan het proces ingestoken worden zodat het maximale eruit komt? Met als doel een heldere en overzichtelijke rapportage te realiseren waar de klant echt iets mee kan.

Ik ben afgestudeerd aan de HTS in 2010, in de richting bouwkunde. Vervolgens ben ik architectuur gaan studeren aan de TU Eindhoven. Tijdens mijn studie heb ik samen met twee studiegenoten een bedrijf opgezet in bouwkundig tekenwerk en installatieadvies. Daar heb ik na mijn studie een jaar intensief aan gewerkt om vervolgens de overstap naar ABT te maken. Ik kwam met ABT in aanraking na het volgen van Bouwlokaal, een opleiding ondernemerschap voor ruimtelijke ontwerpers. Hier kon ik mijn eerste opdracht uitvoeren. De klik was er, en is er 2 jaar later nog steeds. 

Deel dit bericht
Publicaties Geen publicaties gevonden