Matteo_Banner_basic
Matteo Santangelo

Na het afronden van mijn master in bouwtechnologie, vond ik twee vacatures die even interessant waren – op heel verschillende manieren. De ene was specifiek gericht op façadeontwerp en -productie en de andere was een vacature bij ABT. Hier zou ik de mogelijkheid krijgen om aan een vrijwel onbeperkt aantal projecten en disciplines te werken die ik van daaruit nog verder zou kunnen verkennen. Later zou ik pas kunnen begrijpen en dus kiezen waarin ik me zou willen specialiseren. Dit is de belangrijkste reden waarom ik ervoor heb gekozen om bij ABT te gaan werken.

Mijn persoonlijke fascinatie is de implementatie van prefabricatie in de architectuur, een argument dat ik grondig heb onderzocht voor mijn masterscriptie. Een ander onderwerp dat me interesseert is gevelontwerp en -detaillering, een vak waarin ik veel leer van ABT. Over het algemeen heb ik een diepe fascinatie voor de praktische kanten van bouw- en on-site gerelateerde processen.

Mijn nieuwsgierigheid is de belangrijkste drive die me ertoe brengt om altijd meer te leren en onbekende velden te verkennen. Universitaire studies en on-field werkervaringen zijn de belangrijkste invloeden in de manier waarop ik denk en ontwerp – altijd met speciale aandacht voor praktische aspecten, zoals montagegemak, duurzaamheid, transport en kosten. Mijn softwarekennis is niet enorm diepgaand, maar wel zeer uitgebreid en divers omdat ik altijd al geïnteresseerd ben geweest in grafisch ontwerp, video- en postproductie, 3D-modellering en de laatste tijd ook in virtual reality.

Eerdere studies in technisch onderzoek op de middelbare school in Italië droegen bij tot de keuze voor de opleiding ‘Architecture and building production’ in Politecnico di Milano. Vanaf de leeftijd van 15 jaar was ik tijdens de zomerperiode werkzaam als leerling-metselaar, waar ik erg geïnteresseerd was in on-site gerelateerde aspecten van de bouwsector. Tussen 2012 en 2015 behaalde ik mijn bachelordiploma in ‘Architecture and building production’ met een eindcijfer van 110/110. Toen ik afstudeerde, voelde ik de behoefte om mijn studie ergens anders te gaan doen en solliciteerde ik aan de TU Delft, waar ik in november 2017 mijn master in Building Technology cum laude behaalde. Sinds juni 2018 ben ik werkzaam bij ABT.

Deel dit bericht