Mart van de Leur_banner
Mart van de Leur

Jaren geleden stond ik voor de keuze om vanuit de uitvoerende bouw een overstap te maken naar de advieswereld. Beide vakgebieden hebben mijn interesse, maar de advieswereld boeit mij toch het meest. Bij de analyse van bouw economische vraagstukken zet ik mijn breed opgedane kennis, gecombineerd met de cijfermatige feeling waarover ik beschik, in. Daarbij schakel ik waar nodig de kennis van andere ABT’ers in. 

ABT beschikt over specialisten op alle technische vlakken waardoor er altijd tot hoogwaardige technische oplossingen gekomen wordt. Deze werkwijze werkt erg efficiënt en boeit mij tot op de dag van vandaag. Door de veelzijdige en bijzondere projecten waarbij ABT betrokken is, is mijn werk nog erg uitdagend.        

Mijn belangrijkste doel en passie is om met het team tot de beste oplossingen te komen. Daarbij wordt gestreefd naar een maximale waarde voor de gebruiker. Zowel in de initiële- als in de gebruiksfase. 

Mijn interesse gaat uit naar complexe bouwprojecten en ondergronds bouwen. Door de komst van BIM kunnen gebouwen virtueel nagebouwd worden waardoor aanpassingen vroegtijdig verricht worden. Hierdoor kan de slagingskans gegarandeerd worden. Daarbij vind ik het leuk om mij bezig te houden met nieuwe ontwikkelingen zoals het koppelen van 3D-modellen aan kostendata- en rekenprogramma’s. Deze ontwikkeling biedt goede mogelijkheden ter ondersteuning van het kostenadvies

Helder inzicht geven in financiële consequenties van de tijdens het ontwerpproces te maken keuzes is mijn toegevoegde waarde. Met een goede kijk op de kansen en risico’s op overschrijding van bouwkosten in alle fasen van het bouwproces, kan ik voor een opdrachtgever of ontwerpteam een bijdrage leveren om de juiste keuze te maken om een project succesvol te laten slagen.  

Ik heb de studie bouwkunde (afstudeerrichting constructie) afgerond aan de HTS te Arnhem.
Na mijn studie heb ik bij enkele aannemers gewerkt als assistent uitvoerder en werkvoorbereider bij de bouw van onder andere een zorgcentrum en een ziekenhuis.
Daarna ben ik circa 6 jaar werkzaam geweest bij een leverancier en montagebedrijf van prefabbeton elementen zoals vloeren, wanden en gevels. Daar heb ik ervaring opgedaan in de werkvoorbereiding, planning, calculatie en verkoop binnendienst.
Mijn daarop volgende werkervaring was als werkvoorbereider bij een aannemer in de vrije sector woningbouw. Ik stuurde tevens de bouwwerkzaamheden aan bij de mutaties van huurwoningen. Dit deed ik in opdracht van een huurwoningen beheerder. 

Sinds 1991 ben ik bij ABT werkzaam. De eerste jaren als medewerker bouwkosten, momenteel als senior kostenmanager. 

Deel dit bericht
Projecten
Publicaties Geen publicaties gevonden