Marloes Beeren _banner
Marloes Beeren-Kuijpers

De bouw verandert continu, denk bijvoorbeeld aan veranderende regelgeving op het gebied van duurzaamheid, aansprakelijkheid en veiligheid en de opmars van nieuwe samenwerkingsvormen. Deze veranderende markt eist van een jurist flexibiliteit en creativiteit. Dit spreekt mij vooral aan binnen ABT.

Ik zie het dan ook als een uitdaging om (juridisch) te kunnen adviseren in de mooie projecten die ABT ontwerpt. Daarnaast heb ik als bedrijfsjurist de mogelijkheid om conflicten in een eerder stadium te voorkomen. In de advocatuur word je vaak ingeschakeld als een conflict al in volle hevigheid is losgebarsten, bij ABT kun je dit proberen voor te zijn.

Door praktisch en creatief te denken probeer ik tot oplossingen te komen. Door mijn ervaringen uit de advocatuur weet ik snel mogelijke risico’s te signaleren en ben ik in staat om complexe materie adequaat te doorgronden. Op deze wijze kunnen faalkosten, conflicten en misverstanden worden voorkomen. Dit draagt bij aan een efficiënt bouwproces.

Tijdens mijn studie Nederlands recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen heb ik het accent gelegd op het privaatrechtelijk bouwrecht. Direct na mijn studie ben ik als bouwrechtadvocaat aan de slag gegaan bij een middelgroot advocatenkantoor in ‘s-Hertogenbosch. Gedurende vijf jaar heb ik alle spelers in het bouwproces juridisch bijgestaan. Ik heb geprocedeerd en geadviseerd over uiteenlopende bouwgeschillen zoals uitvoeringsdiscussies, meer- en minderwerk, vertragingsgeschillen en aansprakelijkheidskwesties. 

Deel dit bericht
Projecten Geen projecten gevonden
Publicaties Geen publicaties gevonden