Mark Verbaten_banner
Mark Verbaten

ABT staat bij mij voor ‘top in techniek’. Voor mij als ras techneut een ideale werk- en vooral leeromgeving.

Mijn passie ligt bij de ontwikkeling van nieuwe toepassingen en het onderzoek aan nieuwe materialen zoals koolstof- en glascomposieten, foamglas en hybride beton. Maar mijn passie ligt ook bij het onderzoek aan bestaande constructies, al dan niet met schade, vaak in combinatie met full-scale proefbelastingen. Dit zorgt voor een boeiend continu leerproces waarbij het geleerde ook direct bij de meer praktische projecten ingezet kan worden.

Ik begon in 2001 bij ABT als constructeur civiele techniek. Hierbij heb ik met name gewerkt aan technisch complexe detailvraagstukken, geavanceerd rekenen met DIANA, schadeadvisering (Forensic Engineering) en koolstoflijmwapening. Inmiddels heb ik als senior specialist een rol in de coaching en ondersteuning van beginnende constructeurs.

Daarnaast ben ik lid van commissie ‘TGB Betonconstructies 351 001 09 (VC20)’ welke een belangrijke rol vervult in de (beton)regelgeving, NEN en CUR. Op het gebied van koolstoflijmwapening ben ik actief in de Europese werkgroep FIB 9.3 'FRP (Fibre Reinforced Polymer) Reinforcement for Concrete Structures'.

Deel dit bericht