Maria Sara Di Maggio_banner
Maria Sara Di Maggio
Nederland heeft wereldwijd een goede reputatie op het gebied van milieubewustzijn, geavanceerde technologie en veelal een duurzame mentaliteit op het gebied van de bouw. Deze aspecten én mijn ambitie om in een multidisciplinaire omgeving te werken, waardoor kennisuitwisseling binnen verschillende disciplines mogelijk is, brachten mij bij ABT.
 
Het ontwerpen van ruimtes waarin de mens centraal staat, is waar mijn grootste interesse ligt. Door de jaren heen heb ik een grote belangstelling ontwikkeld om niet alleen te werken aan mooie, functionele en structureel veilige gebouwen, maar ook klimatologisch comfortabel en geoptimaliseerd vanuit het oogpunt van installaties. De vraag naar verlichting, verwarming, koeling en water komt voort uit de gebruikspatronen van de gebouwen, maar ook grotendeels uit de schil en het systeemontwerp. Het optimaliseren van deze stromen, door te kijken naar de specifieke kenmerken van elke locatie, vind ik de meest boeiende en bevredigende uitdaging. Met als doel om gebouwen te realiseren die zo min mogelijk energie verbruiken en tegelijkertijd thermisch comfort en optimaal daglicht bieden.
 
Door mijn ervaring als duurzaamheidsingenieur in Europa heb ik op verschillende schaalniveaus inzicht gekregen in de uitdagingen en het proces rondom geïntegreerd duurzaam ontwerpen. Mijn competenties variëren van thermisch comfort, daglicht en energiesimulaties tot de schaal van duurzame certificeringen zoals LEED- en WELL-normen. Door mijn ervaring met de technische aspecten en het gebruik van simulatie-instrumenten zoals IES-VE, in combinatie met comfort- en welzijnsschema's, ben ik goed in staat om projectopdrachten te interpreteren en creatieve oplossingen te ontwikkelen.
 
Mijn interesse voor energie-efficiëntie en duurzaam ontwerpen begon al op de Universiteit van Palermo. Het onderwerp voor mijn proefschrift was de ontwikkeling van een nieuw glasblok geïntegreerd met organische zonnecellen. Hierbij heb ik samengewerkt met een spin-off start-up genaamd SB skin. Door deze ervaring heb ik veel geleerd over duurzaamheid. Als gevolg daarvan ben ik begonnen met een masteropleiding Duurzame Bouwkunde aan de Universiteit van Greenwich, Londen, waar ik in 2015 cum laude ben afgestudeerd. Daarna heb ik als bouwfysisch onderzoeker gewerkt bij de universiteit, vervolgens ben ik mijn carrière gestart als duurzaamheidsingenieur bij een duurzaam ontwerpbedrijf in Oxford. Sinds 2019 woon ik in Nederland en werk ik bij ABT.
Deel dit bericht
Projecten Geen projecten gevonden
Publicaties Geen publicaties gevonden