Banner_Marco Welhuis
Marco Welhuis

Ik werk 20 jaar in de bouw en sta met één been in bouwkunde en met het andere in bouwconstructies. In de afgelopen jaren heb ik mij ontwikkeld op beide gebieden, startende vanaf een eenvoudige woning opbouwend naar complexe opgaven. Eerst door constructieve en bouwkundige uitwerking en geëvolueerd tot coördinatie tussen diverse disciplines in planuitwerking. ABT biedt binnen planuitwerking voor mij een nationaal en internationaal platform om mezelf te verrijken met kennis en ervaring vanuit succesvolle projecten.

Mijn passie zit in de architectuur, waar prachtige nieuwe ruimten en verschijningsvormen worden vertaald naar logische plannen die uitvoerbaar zijn. Voor mij maakt het niet uit of dat op het gebied van bouwkunde, constructie of een andere discipline is. Veel belangrijker is dat deze disciplines een samenhangend en georganiseerd geheel vormen waarin de initiële gedachten over architectuur tot bloei komen.

In mijn projecten probeer ik bevlogenheid, enthousiasme en nuchter verstand te combineren. Streven naar het maximale, maar ook goed afwegen wat logisch lijkt en is. Waar zitten de kansen en waar gebruiken we common sense. Bekijken wat haalbaar is binnen de techniek en budget. In een project weeg ik af welke mogelijkheden verder onderzocht moeten worden en waar met gezond verstand goede keuzes vroegtijdig gemaakt kunnen worden.

Ik ben mijn carrière gestart als constructief ontwerper in 1996 en daarna doorgegroeid tot projectleider bouwconstructies. In de tussentijd heb ik lesgegeven op de Hogeschool Zeeland in constructieve- en bouwkundige vakken. Na een achttal jaren bleek de liefde voor de architectuur dermate groot dat ik voor een carrière wending heb gekozen. Ik ben toen gestart met projectuitwerking en leiding bij een architectenbureau. Daar heb ik veel ervaring opgedaan in zorg, woningbouw en winkelcentra. In 2013 heb ik de overstap gemaakt naar ABT Antwerpen. Daar heb ik me verdiept in Datacenters, inclusief de dynamiek van een opdrachtgever die tot een laat stadium wijzigingen wil doorvoeren. Begin 2016 ben ik overgestapt naar ABT Delft als senior projectleider bouwkunde en constructies.

Deel dit bericht
Projecten Geen projecten gevonden
Publicaties Geen publicaties gevonden