Marco van der Ploeg_banner
Marco van der Ploeg

Een ambitieus idee werkelijkheid maken, dat is wat mij uitdaagt. Dit doe ik in de rol als ontwerpmanager vanuit een brede technische en architectonische achtergrond. Om tot betere oplossingen te komen en de ambities van de klant werkelijkheid te laten worden, probeer ik zoveel mogelijk verschillende disciplines aan elkaar te koppelen. Op innovatieve wijze wordt gezocht naar kansen om het project te verbeteren. Zowel op het vlak van techniek als op procesmatig gebied. 

Deze innovatie start bij het bewust maken van de belangen van de klant bij het gehele projectteam. Het team gaat daarna gezamenlijk op zoek naar het integraal best passende antwoord op de klantvraag. Hierbij worden teamleden bewust gemaakt van de consequenties van hun voorstellen voor het totale project. Op deze wijze wordt de creativiteit van het volledige team ingezet met vaak verrassend slimme oplossingen als gevolg. In dit soort projectteams wordt coördineren werkelijk samenwerken.

In dit perspectief past ook de hoogwaardige toepassing van BIM als hulpmiddel bij het ontwerpen, realiseren en beheren van bouwwerken. Binnen ABT ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van BIM. Een voorbeeld van een project waar al deze aspecten bij elkaar zijn gekomen is het Groninger Forum. Een project waarbij door intensieve samenwerking in het team schijnbaar onoplosbare ontwerpvraagstukken zijn opgelost. De sleutel bij dit project lag voor een belangrijk deel in een vergaande inzet van BIM, zowel in ontwerp, uitvoering als in de beheerfase.

Deel dit bericht