Marco Schuurman_Banner_basic
Marco Schuurman

Na bijna tien  jaar werkzaam te zijn geweest bij Royal HaskoningDHV was ik benieuwd hoe het er aan toe ging bij één van de andere grote spelers in de Nederlandse constructiewereld. ABT sprak mij enorm aan vanwege het feit dat innovatie en ontwikkeling er hoog in het vaandel staan.

Ik ben het liefst zo breed mogelijk bezig. Beton, hout, staal of glas; ik vind het allemaal interessant – zolang het me maar uitdaagt en ik de diepte in kan. Daarbij combineer ik het liefst het ontwerpen met het team van de opdrachtgever met mijn affiniteit voor geavanceerde rekentools (bijvoorbeeld FEM-software, zoals DIANA en SCIA Engineer, maar ook MathCAD) en Computational Design (Rhino + Grasshopper, Revit + Dynamo). Door mijn bouwkundeachtergrond ben ik niet alleen constructeur, maar heb ik ook van dichtbij meegekregen wat de uitdagingen zijn voor architect, bouwfysicus en installatieadviseur. Daarnaast zet ik graag geavanceerde en/of nieuwe (computer)technieken in om de ontwerpen naar een hoger plan te tillen.

Na mijn studie Bouwkunde aan de TU Delft wist ik één ding zeker: ik wilde niet in de bouwkundige sfeer aan de slag, maar juist als constructief ontwerper. De eerste basis hiervoor heb ik kunnen leggen bij Wijcon (onderdeel van Van Wijnen). Na anderhalf jaar heb ik de overstap kunnen maken naar (toen) DHV, waar ik veel ruimte kreeg om mij verder te ontwikkelen en aan complexe projecten kon werken als het JinSo Paviljoen in Amsterdam, het vliegveld van Ashgabat in Turkmenistan en de Markthal te Rotterdam, maar bijvoorbeeld ook het aardbevingsbestendig maken van Groningen. Sinds 2016 ben ik bij ABT werkzaam, waar ik deze lijn graag wil doorzetten.

Deel dit bericht
Projecten
Publicaties Geen publicaties gevonden