Lorenzo Lignarolo_banner_wit
Lorenzo Lignarolo
Ik ben een energie ingenieur met meer dan 10 jaar werkervaring op het gebied van duurzaamheid, bouwfysica en stedenbouwfysica. Ik heb een grote passie voor architectuur, stedenbouw en wetenschap. In 2018 ben ik bij ABT begonnen en sinds 2019 ben ik betrokken bij de ontwikkeling van het Oosterhoff Group Innovation Centre (Oosterhoff Group is de holding company van ABT) en bij ABT’s Urban Engineering groep. In mijn team ontwikkelen we kennis en tools om het ontwerp van gezondere en succesvolle steden te ondersteunen. Mijn ambitie is om onze klanten te helpen de stedelijke ruimte (en de gebouwen) aan te passen naar een duurzamere en aangenamere leefomgeving en dat het gebruik van natuurlijke en economische hulpbronnen wordt geoptimaliseerd.
 
Op stedelijke schaal ligt mijn interesse in het beoordelen van het stedelijk microklimaat (windhinder, hitte-eilandeffect en hittestress) en in het ontwerpen en optimaliseren van geïntegreerde energiesystemen en energienetten (warmtenetwerken, stadsverwarming, smart grids). Op de schaal van het gebouw heb ik ervaring met het ontwerpen van installaties en het bouwen van energiesystemen. Ik ben gespecialiseerd in geavanceerde simulaties voor de gebouwde omgeving, zoals CFD en bouwenergie simulaties (IES). Ik werk graag vanaf de conceptuele fase van het project samen met architecten en stedenbouwkundigen en help hen om slimme en duurzame oplossingen elegant te integreren in hun ontwerp.
 
De eerste helft van mijn carrière heb ik gewerkt in de academische wereld waar ik onderzoek deed op het gebied van omgevingsstromen, met name wind, en ben ik gepromoveerd op windenergie.
Deel dit bericht
Projecten Geen projecten gevonden
Publicaties Geen publicaties gevonden