Lorenzo Cocchi_Banner_basic
Lorenzo Cocchi

ABT is een multidisciplinair bureau. Als architect vond ik hier de mogelijkheid om mijn nieuwsgierigheid te vervullen en om direct samen te werken met verschillende soorten professionals die allemaal een cruciale rol spelen in het ontwerpproces.

Ik ben zeer geïnteresseerd in duurzaamheid toegepast op de gebouwde omgeving, bouwprocessen en architecturale details. Gebouwen en steden hebben niet alleen een tastbare dimensie voor mij. Ze weerspiegelen de ideeën, wensen en ambities van zowel eindgebruikers als professionals achter de realisatie.

Tijdens mijn afstudeerproject ontwikkelde ik een passie voor lokale leefgebieden. Ik was gefascineerd door het gevoel van diepe waarheid en eerlijkheid die spontane "architectuur-zonder-architecten" uitstraalt en tegelijkertijd door de bijna-toevallige holistische benadering die het belichaamt, vooral in termen van duurzaamheid.

Ik streef ernaar een goede professional en collega te zijn, die gewend is in teamverband te werken. Ik houd er altijd van om georganiseerd en methodisch te werk te gaan en alle krachten te begrijpen die een rol spelen in het project – om zo tot specifieke creatieve oplossingen te komen. Na enkele maanden bij ABT heb ik flink wat kennis opgedaan op het gebied van BIM en kan ik in verschillende stappen behulpzaam zijn bij het ontwerpontwikkelingsproces.

Ik studeerde ‘Environmental Architecture’ in Italië (aan Politecnico di Milano) en vervolgens in Nederland, waar ik in februari 2018 cum laude afstudeerde in Architectuur aan de TU Delft. Parallel aan mijn studie had ik de kans om verschillende professionele ervaringen op te doen, zoals stages bij architectuurkantoren (een in Italië en een in Nederland) en een academische ervaring als onderwijsassistent aan de TU Delft. Ik maakte ook deel uit van het team dat de prijsvraag won voor het ontwerp en de realisatie van het paviljoen "Piazzetta Piacenza" op Expo Milano 2015. Deze laatste ervaring is waarschijnlijk de aanleiding geweest voor mijn fascinatie voor de praktische / technische kant van de architectuurdiscipline. Dit leidde me daarom naar ABT.

Deel dit bericht
Publicaties Geen publicaties gevonden