Lonneke van Haalen_banner
Lonneke van Haalen

Op de TU Eindhoven ben ik afgestudeerd als constructief ontwerper en architect. Ik ben van mening dat de mooiste projecten ontstaan wanneer verschillende disciplines elkaar versterken. Vooral de interactie tussen constructie en architectuur vind ik interessant. Dit komt voor een deel door mijn opleidingsachtergrond.

Na mijn opleiding ben ik bij ABT begonnen als constructeur. Ik werk aan interessante, complexe en uitdagende projecten. ABT is een multidisciplinair bureau waar veel kennis beschikbaar is. Doordat ik goede coaching krijg en mij begeef tussen collega’s met veel kennis en ervaring, kan ik mijzelf continu ontwikkelen.   

Ik vind de functie als constructeur uitdagend omdat er meer bij komt kijken dan alleen het maken van een berekening. Als constructeur ben ik onderdeel van een team en als team werk je aan een gezamenlijk doel, namelijk een passende oplossing bieden voor ieder vraagstuk. Voor mij is het de uitdaging en ik heb de drive om alle puzzelstukjes op hun plaats te laten vallen. Alleen dan kan het vraagstuk optimaal beantwoord worden. 

Een van de puzzelstukjes waar constructeurs steeds meer aandacht aan besteden is duurzaamheid. Dit is momenteel het belangrijkste technologische vraagstuk. Het vraagt om een proces van bewustwording, prioriteiten en innovaties. Als constructeur denk ik graag mee over duurzaam construeren en het gebruik van duurzame materialen. 

Deel dit bericht