Lex van der Meer Banner
Lex van der Meer
In mijn werk wil ik graag uitgedaagd worden. Bij ABT krijg ik de kans om een coördinerende rol te vervullen op het gebied van Advanced Simulation. Deze combinatie van techniek en omgaan met mensen maakt werken bij ABT voor mij uitdagend en geeft mij de mogelijkheid om mezelf op beide vlakken verder te ontwikkelen.
 
Ik ben gefascineerd door de mogelijkheid om complex mechanisch en/of fysisch gedrag met behulp van technieken zoals FEA en CFD nauwkeurig te benaderen. Dit vergt enerzijds inzicht in de programmatuur en anderzijds begrip van de mechanica en fysica. Ik vind het belangrijk om resultaten van complexe berekeningen te kunnen verklaren en deze inzichtelijk te kunnen maken voor de klant. Door de inzet van Advanced Simulation kan ABT innovatief, duurzamer en efficiënter zijn. Ondanks mijn fascinatie voor FEA en CFD ben ik me bewust van de valkuilen van dergelijke berekeningen. Daarom besteed ik veel aandacht aan validatie van resultaten en aan kwaliteitscontrole en projectorganisatie van projecten waarin Advanced Simulation een belangrijk aandeel heeft. Daarnaast probeer ik op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van FEA en ben ik voortdurend op zoek naar nieuwe kansen op het gebied van Advanced Simulation, waarmee ABT voor haar klanten van meerwaarde kan zijn.

Sinds 2016 ben ik in dienst bij ABT. Daarvoor heb ik drie jaar gewerkt bij Iv-Consult als staalconstructeur en specialist FEA. Mijn opleiding tot constructief ingenieur heb ik genoten aan de TU Eindhoven. Daar ben ik in 2008 afgestudeerd op analytisch onderzoek naar de dynamische respons van hoogbouwconstructies op explosiebelasting. Aansluitend kreeg ik de kans om promotieonderzoek te doen naar nagespannen stabiliteitswanden van kalkzandsteen lijmwerk, een combinatie van experimenteel onderzoek en numeriek onderzoek. In 2013 heb ik voor dit werk de doctorstitel mogen ontvangen.

Deel dit bericht