Lex van der Meer Banner
Lex van der Meer

In mijn werk wil ik graag uitgedaagd worden. Bij ABT krijg ik de kans om een coördinerende rol te vervullen op het gebied van hoogwaardig rekenen met DIANA FEA. Deze combinatie van techniek en omgaan met mensen maakt werken bij ABT voor mij uitdagend en geeft mij de mogelijkheid om mezelf op beide vlakken verder te ontwikkelen.

Ik ben gefascineerd door de mogelijkheid om complex materiaal- en/of constructief gedrag met behulp van FEA nauwkeurig te benaderen. Dit vergt enerzijds inzicht in de programmatuur en anderzijds begrip van materiaalkunde en constructief gedrag. Ik vind het belangrijk om resultaten van complexe berekeningen te kunnen verklaren en deze inzichtelijk te kunnen maken voor de klant. Door de inzet van hoogwaardig rekenen kan ABT innovatief, duurzamer en efficiënter construeren. DIANA FEA wordt bij ABT ingezet voor verschillende soorten berekeningen (o.a. scheurvorming, hydratatiewarmte en koeling, trillingen, seismische respons, interactie constructie-grond, interactie constructie-CFD) en materialen (gewapend beton, staalvezel- en hybride gewapend beton, UHSB, staal, glas). Ondanks mijn fascinatie voor FEA ben ik me bewust van de valkuilen van niet-lineaire eindige elementen berekeningen. Daarom besteed ik veel aandacht aan validatie van resultaten van DIANA-berekeningen en aan kwaliteitscontrole en projectorganisatie van projecten waarin DIANA-berekeningen een belangrijk aandeel hebben. Daarnaast probeer ik op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van FEA en ben ik voortdurend op zoek naar nieuwe kansen op het gebied van hoogwaardig rekenen, waarmee ABT voor haar klanten van meerwaarde kan zijn.

Sinds 2016 ben ik in dienst bij ABT. Daarvoor heb ik drie jaar gewerkt bij Iv-Consult als staalconstructeur en specialist FEA (ANSYS). Mijn opleiding tot constructief ingenieur heb ik genoten aan de TU Eindhoven. Daar ben ik in 2008 afgestudeerd op analytisch onderzoek naar de dynamische respons van hoogbouwconstructies op explosiebelasting. Aansluitend kreeg ik de kans om promotieonderzoek te doen naar nagespannen stabiliteitswanden van kalkzandsteen lijmwerk, een combinatie van experimenteel onderzoek en numeriek onderzoek met o.a. DIANA. In 2013 heb ik voor dit werk de doctorstitel mogen ontvangen.

Deel dit bericht