Kris Riemens-banner
Kris Riemens

Al snel na mijn opleiding Civiele Techniek aan de TU Delft ben ik gaan werken bij ABT vanwege de aansprekende projecten en de nadruk op techniek. Ook het multidisciplinaire karakter van ABT maakte dat het een zeer interessante en leerzame werkomgeving was voor mij om me te ontwikkelen.

Mijn passie ligt vooral in techniek en het uitzoeken van varianten en innovatieve oplossingen voor complexe problemen. Daarbij vind ik het enorm interessant en uitdagend om gebruik te maken van hoogwaardige rekentechnieken en nieuwe materialen. Zo werk ik veel met het geavanceerde eindige elementen programma DIANA. Daarmee modelleer ik onder andere betonconstructies waarbij allerlei aspecten kunnen worden meegenomen (scheurvorming, krimp, warmte ontwikkeling, staalvezels etc.). De grote variëteit waarbij hoogwaardige rekentechnieken kunnen worden ingezet, zorgt ervoor dat ik toegevoegde waarde kan leveren in de projecten bij ABT. Door het combineren van traditionele constructeurskennis en hoogwaardig rekenen kan ABT optimalere en veiligere constructies ontwerpen. 

In 2015 ben ik afgestudeerd aan de TU Delft faculteit Civiele Techniek. Sindsdien ben ik werkzaam bij ABT als constructeur en FEM-specialist. Ik zie mijzelf daarbij verder ontwikkelen in de richting van specialist / adviseur. Verder ben ik namens ABT betrokken bij de DIANA-ontwikkelingsvereniging.

Deel dit bericht
Projecten
Publicaties Geen publicaties gevonden